SPLIT: Stanje pod kontrolom, HEP demantirao da su uzrok požarima oko Splita iskre dalekovoda

Cijelu noć vatrogasci su bdjeli nad 4.500 hektara stradale površine u požaru u okolici Splita. Stanje je pod nadzorom, kazao je u srijedu ujutro zapovjednik gradske vatrogasne postrojbe Ivan Kovačević.

Zbog izdimljavanja nastaje oblak neugodna mirisa koji se može osjetiti na širem splitskom području, no iz dežurnih službi poručuju da taj miris ne dolazi s odlagališta otpada Karepovac, već s Mosora. U Splitu se redovno mjeri kakvoća zraka.

Stanje sinoć

Na nekoliko mjesta u zaleđu Splita još gori, ali nakon svega što su učinili više nitko ne sumnja da će najveći heroji – vatrogasci, stanje staviti pod nadzor, javlja HRT.

Iako još gori na području Žrnovnice, Tugara, uz brzu cestu Solin – Klis, u Dugobabama te iznad izvora Rumin kod Sinja – stanje je mnogo bolje.

Vatrogasne snage su i dalje na terenu i dežurat će do ujutro kako se požar ne bi razbuktao.

Žrnovnica još nema struje. Istočni dio Splita dobit će struju ujutro. HEP je demantirao informacije da je požare izazvalo iskrenje dalekovoda.

Nakon silnih napora vatrogasaca i svih onih koji su gasili požar, Split je tijekom dana obranjen od požara.

Stanje na splitskom požarištu bolje je, kanaderi su do noći natapali rubne dijelove fronte požara, dok je požar na Mosoru i dalje aktivan, ali ne ugrožava ljude i objekte, izjavio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Ivan Kovačević.

I dalje će se natapati požarište na kojemu je 380 vatrogasaca sa 120 vozila, a u pomoć su nam stigle i brojne vatrogasne snage iz cijele Hrvatske. U ovim trenucima gori na Mosoru, ali nisu ugroženi ljudi i objekti. Sada smo usredotočeni na to da se dobro i do kraja ugasi požar u okolici Splita da se vatra ponovno ne aktivira, rekao je zapovjednik Kovačević.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content