Održan 17. Ganga fest Slivno

Sinoć je u malenom mjestu Imotske krajine Slivnu održan 17. Ganga fest Slivno. Ovom događaju nazočili su i Vide Popović, predsjednik HUB-a, Miljenko Marinić, tajnik HUB-a, članovi Upravnog vijeća HUB-a Radoslav Zaradić i Marijo Popović te nekoliko članova udruge. Festival je svečano otvorio načelnik Runovića Mario Repušić koji je prigodnim riječima poželio gangašima i gangašicama čisto grlo. Svoj blagosov festivalu je dao mjesni župnik fra Željko Tolić.

gangafest2

Nakon otvaranja festivala na bini su se redali gangaši i gangašice, a spomenut ćemo i neke od njih: Tri sestre Nogaluše, Drago Biočić, gangaši Radobilja Katuni Kreševo, Gangaši iz pet sela, Gangaši iz Podbablja, Tri brata Tolića iz Druma, Gangaši iz Posušja Žajer, Bakula i Kišić. Bili su tu i guslari Vlado Mikulić, Jerko Bakula, Mate Buljubašić, Tomislav Smoljo i mnogi drugi.

Nakon gange i gusala na scenu je stupio Vertigo bend iz Opuzena koji je rasplesao mnogobrojne posjetitelje i njihove goste poznatim hitovima. Svega ovoga ne bi ni bilo da nije Udruge žena Slivanjki sa svojom predsjednicom Brankom Barić koja iako već u podmakloj dobi radi kao da joj je dvadeset godina, a mlade Slivanjke se trebaju više angažirati da preuzmu dio tereta na sebe. Kako kaže stara narodna poslovica: “Na mlađima svijet ostaje.”

Za sve posjetitelje je bilo pečenja, kolača, grožđa i ostalih delicija u izobilju. U ime Udruge žena Slivanjki hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog Ganga festa, a posebna zahvala ide Vinariji Jerković koja je donirala svoja vrhunska vina. Vidimo se i iduće godine u što većemu broju.

Izvor: Ivica Lozina/Hercegovina.info

Odgovori

Skip to content