Potpisan dodatak postojećem ugovoru: Promet i HŽ Putnički prijevoz uveli zajedničku mjesečnu kartu

Iz “Vlaka slobode” koji je jučer vozio od Splita do Knina i natrag, kao dio obilježavanja 22. obljetnice njegova prolaska nakon od sjevera do juga dotad u ratu okupiranim prostorom naše zemlje, stižu dobre vijesti za Splićane, ali i stanovnike okolnih mjesta.

Upravo je tijekom vožnje potpisan dodatak postojećem ugovoru između “Prometa“ i tvrtke “HŽ Putnički prijevoz” prema kojem se od 1. rujna uvodi zajednička mjesečna karta kojom se građanima omogućuje prijevoz u autobusnoj drugoj i trećoj zoni.

Takvim širenjem gradsko-prigradskog prijevoza u našoj županiji, koji dosad baš i nije zaživio, zajednički “biljet” za ta dva prijevoznika moći će koristiti stanovnici Kaštela, a karta će vrijediti u “prstenu” do Divulja, Prugova, Dugopolja i Dugog Rata.

– Proširili smo prijevoznu ponudu kroz zajedničku kartu. Od 1. siječnja integrirani prijevoz postojao je samo za prvu zonu, a sada smo to proširili do treće zone. Moći će je kupiti radnici, učenici i studenti već od 1. rujna, a umirovljenici od 15. rujna. To u praksi znači da će se s tom mjesečnom kartom moći koristiti i autobusi i naši vlakovi – pojasnio je Željko Ukić, čelnik “HŽ Putničkog prijevoza”.

Cijene će biti javno dostupne od 1. rujna kada ugovor stupa na snagu, ovisit će o udaljenosti od našega grada do pojedine željezničke stanice, te će se uvelike razlikovati za pojedine najavljene kategorije korisnika. Ugovor je potpisao i Tomislav Vojnović, direktor “Prometa”.

– Nadam se da je to početak veće i uspješnije suradnje naših dviju tvrtki. Zajedničkim nastupom ćemo podignuti broj karata i putnika, a i za njih će usluga biti bolja kada mogu koristiti oba oblika javnog prijevoza – kazao je prvi čovjek autobusnog prijevoznika, a obojica su u sklapanju tog ugovora istaknuli važnu ulogu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare koji je potaknuo i inicirao konačnu konkretizaciju dugogodišnjih najava uvođenja takvih pogodnosti za putnike.

Poteštat je naglasio kako je u razgovoru s HŽ-ovim čelnicima dogovorio nastavak svakodnevnih noćnih vlakova između našeg grada i Zagreba, i poslije 1. listopada.

– Neće biti prekida linije tijekom zimskog razdoblja kao dosad, želimo modernizirati taj oblik prijevoza i učiniti ga dostupnijim građanima, te imati bolje povezaniji sjever i jug naše zemlje – istaknuo je Krstulović Opara, te najavio da u tom smjeru misli ići u razgovorima s novom “Jadrolinijinom” Upravom koja će se uskoro imenovati.

– Želim da primjerice Višani mogu kupiti kartu te tvrtke i potom bez ikakvih drugih troškova koristiti autobuse i vlakove. Tako ćemo imati integrirani prijevoz u cijeloj županiji – ustvrdio je gradonačelnik.

Izvor: Ana Krolo/Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content