Pater Ike Mandurić mladima: Bog je tvoj otac, a ti si na tatu!

Dvodnevni program za mlade uz Iku Mandurića vode i kapelan don Damir Stojić i velečasni Ivan Valentić.

Bog nije stvorio ni raštiku, ni trešnje, ni zvijezde, ni svemir, ni sve te galaksije, ni samu zemlju, bezveze, nego samo radi tebe, radi tebe konkretnog čovjeka, rekao je studentima i mladima u Ciboni studentski kapelan pater Ike Mandurić s pozornice na kojoj je, iza njegovih leđa, na videozidu dominirao Kristov korpus bez križa, koji kao da je lebdio u prostoru prve duhovne obnove u Zagrebu pod nazivom „Isus na brucošijadi“.

Postoji netko tko ima plan s tobom i za njega je tvoja egzistencija prekrasna. A to je Bog! Bog je tvoj otac, a ti si na tatu. On je dobar, pa je i tvoj zadatak biti dobro u svijetu, poručio je mladima pater Ike Mandurić, koji dvodnevnu duhovnu obnovu vodi zajedno sa studentskim kapelanom don Damirom Stojićem i voditeljem ureda za mlade Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivanom Valentićem. Njih trojica odlučili su organizirati ovu specifičnu duhovnu obnovu za studente jer se u Zagrebu posljednjih nekoliko godina dogodio pravi “duhovni bum” mladih koji sve više u duhovnosti traže odgovore na svoja životna pitanja, a spremni su sa svojom vjerom izaći u javnost.

Imate pravo na javni prostor kao što je ova dvorana. Čak i da Crkva ima ovako lijepu dvoranu, vaše je mjesto ovdje, u dvorani koju nam je ustupio Grad Zagreb za ovu potrebu, kazao je pater Ike Mandurić ispričavši mladima kako je za boravka u Chicagu, u sklopu njihova sveučilišta, bio u kapeli koja je veća od zagrebačke katedrale.

Izvor: Večernji list

Odgovori

Skip to content