(VIDEO) Večer slavljenja Božje pobjede dotaknula mnoge: ‘Dogodilo mi se nešto što ne mogu opisati…’

Karizmatska molitvena zajednica Božja pobjeda postoji već 10 godina. Desetogodišnjicu postojanja članovi zajednice, zajedno s 1600 uzvanika, proslavili su u petak na, po prvi puta organiziranoj ‘Večeri slavljenja’ u zagrebačkom Plaza Event Centru.

“Dogodilo mi se nešto što ne mogu opisati, što ne mogu prenijeti, nešto što me je dotaknulo, dodirnulo, promijenilo. Dogodio mi se Božji blagoslov. Božja pobjeda je nešto predivno što ima ova zemlja, hvala im! Hvala dragom Bogu na tim divnim ljudima!”, rekla je Antonela, jedna od sudionica jučerašnjeg slavljenja.

‘Večer slavljenja’ protekla je u molitvi i slavljenju – izvođenju duhovnih skladbi zajednice Božja pobjeda. Za ovu posebnu večer tražila se karta više i zbog toga će se članovi Božje pobjede pobrinuti da sljedeća ‘Večer slavljenja’ bude što prije, rekla je Željana Zaharija, glasnogovornica projekta i članica Božje pobjede.

Željana Zaharija je u zajednici sedam godina. “Božja pobjeda je obitelj”, rekla je Željana. “Puno je tu različitih ljudi koje je samo Bog mogao spojiti kroz molitvu i slavljenje. Ulaskom u Božju pobjedu i dolaskom na naše susrete osjeća se pripadnost Crkvi te zajednica postane dio tebe i mi sami postajemo dio nje.”, objasnila je Željana.

Poseban osjećaj zajedništva osjetila je i Amalija koja je po prvi put prisustvovala ovakvom događaju. “Nikada nisam bila dio događaja koji je organizirala zajednica Božja pobjeda. Osjećaj zajedništva, mira, ljubavi i velike povezanosti s Isusom. Osjećaji koji su me preplavili te večeri se ne mogu riječima opisati, već se treba doživjeti.”, rekla je Amalija.

Zajednica Božja pobjeda je podijeljena u timove kao što su ‘slavljenički’, ‘molitveni’ ‘organizacijski’ i ‘poslužiteljski’ tim. Slavljenički tim do danas je izdao tri albuma Duhovne glazbe, a najavljuje se i četvrti album. Za Božju pobjedu tako se često može čuti da su bend, no oni su puno više od toga. Kako je rekla Željana Zaharija – oni su molitvena zajednica mladih koja njeguje karizme.

Božja pobjeda je zajednica koja djeluje u sklopu Obnove u Duhu Svetome (ODS), a krovna organizacija ODS-a je International Catholic Charismatic Renewal Services (ICCRS). Trenutno zajednicu čini 80-ak aktivnih članova te više od 120 alumni članova. Zajednica aktivno organizira susrete u Zagrebu četvrtkom navečer za sve mlade koji se žele pridružiti molitvi i slavljenju, a na njima se okupi i oko 500 ljudi. Također, organiziraju i klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom svake zadnje subote u mjesecu.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content