Teški trenuci za hrvatski nogomet: U Kijevu Vatreni protiv Ukrajine bez Brozovića, možda i Mandžukića?

Nogometna reprezentacija Hrvatske doživjela je, nažalost, još jedan šok u završnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Naime, od direktnog plasmana u Rusiju vjerojatno neće biti ništa poslije 1:1 protiv Finske na Rujevici. Ni bod u Kijevu u ponedjeljak ne jamči puno, Vatreni bi mogli završiti kao najgore drugoplasirana reprezentacija kvalifikacija i ostati bez doigravanja. Dakle, samo nam pobjeda jamči novu nadu u studenom, ali i teškog protivnika. Primjerice, da je sada kraj kvalifikacija trenutni poredak u ostalim skupinama donio bi nam jednu od ovih reprezentacija, Škotsku, Irsku, Švedsku, Dansku… Jako, jako neizvjesno.

Nakon šoka na Rujevici uslijedila su još dva nova šoka, za utakmicu u Ukrajini neće biti spreman Marcelo Brozović, a moguće je da neće biti ni najboljeg strijelca hrvatske reprezentacije nakon Davora Šukera Marija Mandžukića. Naime, Mandžo je u završnici osjetio bolove i njegov je nastup upitan. Dobra vijest za Hrvatsku je povratak Dejana Lovrena, koji će zauzeti svoje mjesto u obrani Vatrenih vjerojatno umjesto Mateja Mitrovića.

“Znamo koliko smo poteškoća imali i prije utakmice, a onda su nam se za vrijeme utakmice ozlijedila još dvojica, Brozović i Mandžukić. Mandžukić ima jako visok prag boli, a kad se on požali na bol, zna biti ozbiljno. Sutra ćemo vidjeti kakve će biti reakcije i pokušat ćemo se skupiti za ono što moramo napraviti u Ukrajini”, rekao je nakon novog šoka izbornik Ante Čačić.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content