Dokumentarni film “Oni su Hrvatska” u Kaštel Lukšiću

POZIV NA PREMIJERU IGRANO DOKUMENTARNOG FILMA

      “ONI SU HRVATSKA”

KAŠTEL LUKŠIĆ, DVORAC VITTURI

Četvrtak, 30.11.2017., u 18 sati

Svako je vrijeme  i prigoda da se povijest piše, pisati je može  svatko, a stvarati je privilegiju imaju samo posebni. I kao što su u samo jednom djeliću dijamanta sadržane sve osobine njegove ljepote, tako je u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu sadržan osnovni smisao i bit Hrvatske Domovine. Pobijedili smo u ratu, ali čini se kako smo pobjedu izgubili u miru.

Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“ zajedno sa Udrugom VRSI FILM, snimila je igrani film  koji će ukazati na ove probleme i nadamo se probuditi savjest mnogih koji još uvijek nisu svjesni kako su ljudi darivali najvrijednije što su imali, svoj život za slobodnu  Hrvatsku.U filmu glume djeca i unuci Hrvatskih branitelja, hrvatski branitelji i članice Udruge „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“.

Film je snimljen prema priči brigadira HV Ivice Matešića Jeremije, u režiji Ivice Božića, u produkciji Udruge žene u Domovinskom ratu Zadar i koprodukciji Udruge veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata i Zajednice udruga veterana Vojne policije iz Domovinskog rata RH.

Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar

Odgovori

Skip to content