Vremenska prognoza 10.12.2017.

Nedjeljno će jutro biti prilično hladno, u u mnogim mjestima vjerojatno kao ni jedno još od kraja siječnja. Na kopnu će se živa u termometru ponegdje spustiti i na -10 °C, pa i niže, a negativne su vrijednosti vrlo vjerojatne i mjestimice na Jadranu. Nakon većinom sunčanog prijepodneva, na kopnu mjestimice s maglom, u drugome dijelu dana sa zapada slijedi naoblačenje, na sjevernom Jadranu i kiša, osobito navečer. Osim kiše, u gorju će biti i snijega, a i smrzavanja oborine na podlozi. Početkom novoga tjedna osjetno toplije, uz južinu, te povremenu kišu.

U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti uglavnom sunčano, ujutro ponegdje s maglom. Najniža će jutarnja temperatura biti između -8 i -3 °C, a najviša dnevna između 3 i 6 °C. U drugome dijelu dana zapuhat će jugozapadni vjetar.

Poslijepodnevno jačanje jugozapadnjaka osjećat će se i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će prvi dio nedjelje proteći uz dosta sunca, samo mjestimice s maglom, a poslijepodne će se naoblačiti uz mogućnost za kišu uglavnom u Karlovačkoj županiji. Jutro hladno s temperaturom ponegdje oko -10 °C, pa i nižom, uz veliku vjerojatnost za poledicu, a dnevna će biti uglavnom oko 5 °C.

Podjednako toplo tijekom dana bit će i u gorju, gdje će također zapuhati jugozapadnjak. Na sjevernom pak Jadranu jugo, koje će prema kraju dana jačati. Pritom u drugome dijelu nedjelje uz više oblaka treba računati na mjestimičnu kišu, a osobito u Gorskome kotaru i na snijeg uz upozorenje – moguće je smrzavanje oborina na tlu. Jutarnja temperatura u gorju niža od -10 °C, moguće i -15 °C!

Negativne vrijednosti jutarnje temperature vrlo su vjerojatne i ponegdje u Dalmaciji. Dnevna pak uglavnom od 7 do 12 °C, poslijepodne uz jugo, te povremeno umjerenu naoblaku i samo mjestimice mogućnost za malo kiše.

Na jugu Hrvatske kiše još može biti u noći i ujutro, a danju uglavnom sunčano, u drugom dijelu dana uz jačanje juga, uz koje će more, nakon smirivanja u prvome dijelu dana, poslijepodne i navečer ponovno biti umjereno valovito i valovito.

Porast temperature, umjeren i jak jugozapadnjak te promjenljiva naoblaka obilježit će početak novog tjedna u kopnenom području. Kiše pritom može biti uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, a potkraj utorka i u središnjim područjima te u unutrašnjosti Dalmacije. U srijedu ponovno hladnije, u gorju uz moguć snijeg. A u drugoj polovini tjedna promjenljivo s povremenom kišom.

Na Jadranu će početkom novog tjedna puhati jako i olujno jugo, a od srijede zapadnjak i jugozapadnjak, prolazno u srijedu i bura, pri čemu će se malo sniziti temperatura zraka. Na kišu treba računati svakoga dana barem u nekim područjima, a u srijedu te vjerojatno i u petak vjerojatno će je biti posvuda na Jadranu.

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content