Dalmatinski biskupi idu na devetnicu u čast prve hrvatske blaženice

Ususret blagdanu blažene Marije Propetog Isusa Petković, u njenom rodnom Blatu biti će održan prigodan program proslave Devetnice, a koji će nizom manifestacija, vjerskih i kulturnih događanja trajati od 30. lipnja do 8. srpnja.

Tako će program započeti u subotu, euharistijskim slavljem koje će u svetištu predvoditi fra Nikica Vujica, ofm. franjevačke provincije Bosne srebrne-Sarajevo, a završiti koncertom klapa. 

Pored svakodnevnih pobožnosti i euharistijskih slavlja koje će se održavati u Marijinom svetištu i u klaustoru samostana Družbe Kćeri Milosrđa, na programu su, među ostalim, nastupi župnog zbora mladih „Stope“, Mješovitog pjevačkog zbora župe Svih svetih, koncert Osnovne glazbene škole Blato, nastup klape „Manina“ i grupe „Diverso“, a od gostiju, nastupi zbora „Don Ivo Oreb“ iz Vela Luke, zbora župe Seonica i Mješovitog pjevačkog crkvenog zbora „Don Jakov Salečić“ iz Smokvice. Također, prigodno će biti predstavljena i knjiga o fra Vjeki Ćuriću misionaru iz Ruande, a na mjesnoj Plokati biti će izveden Blatski tanac i viteška igra „Kumpanjija“. 

U čast prve hrvatske blaženice biti će održano i veliko euharistijsko slavlje, u kojem će koncelebrirati nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić, biskup dubrovački mons. Mate Uzinić, biskup šibenski mons. Tomislav Rogić i biskup hvarski mons. Petar Palić

U nedjelju, 8. srpnja, na uočnicu blagdana biti će održana procesija i polaganje vijenca na rodnu kuću blažene Marije Propetog Isusa Petković, a u ponedjeljak, na sam blagdan, biti će održane cjelodnevne pobožnosti i misna slavlja, te hodočašće volontera biskupijskog Caritasa.

Poslije podne će na mjesnoj Plokati VU „Kumpanjija“ izvesti folklorni program u čast prve hrvatske blaženice, a odmah poslije, uslijediti će velika blagdanska procesija s moćima blažene MPIP i svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje, a koje će također predvoditi biskup požeški mons. Antun Škvorčević.

TEKST I FOTO: DINKO OREB / MISIJA

Odgovori

Skip to content