Čestitka Hrvatske udruge Benedikt povodom državnih blagdana 5. kolovoza

Časni hrvatski branitelji,

Cijenjene obitelji poginulih i stradalih hrvatskih branitelja,

Drage Hrvatice i Hrvati,

Poštovani sugrađani koji slavite i poštujete Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja,

u ime članica i članova Hrvatske udruge Benedikt iskreno Vam čestitam veliki državni blagdan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih braniteljakojim se prisjećamo 23. obljetnice veličanstvene vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

VRO “Oluja” je vrhunac Domovinskog rata i označila je završetak većine ratnih sukoba na području naše domovine te povratak velikog dijela okupiranog teritorija pod okrilje Republike Hrvatske.

Želim svima da, ispunjeni zadovoljstvom i ponosom na pobjedu naše vojske u nama nametnutom i za nas oslobodilačkom ratu, u okruženju svojih najmilijih ovaj dan provedete veselo i ugodno.

Isto tako prisjetimo se i odajmo počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u obrani naše domovine te se prisjetimo i svih poginulih civila i svih nevinih žrtava za vrijeme Domovinskog rata.

Neka duše njihove počivaju u miru Božjem i neka je svima, koji su je toliko voljeli, laka hrvatska zemlja.

Na svima nama, koji danas uživamo u krvlju izborenoj slobodi, je da odgovornim življenjem, protkanim ljubavlju prema svojoj domovini i svom narodu, gradimo našu sadašnjost za budućnost na ponos naših potomaka.

Vide Popović
predsjednik Hrvatske udruge Benedikt

Odgovori

Skip to content