“S margine političkoga spektra” – Hrvateki na popravnom (drugi izborni krug)

Hrvateki na Dan državnosti izlaze na drugi krug lokalnih izbora i odlučuju tko će ih na lokalnoj razini sisati slijedeće 4 godine. Prvi krug pokazao je koliko su Hrvateki politički polupismeni, nezainteresirani i lobotomirani. Vjerojatno će Hrvateki opet glasati protiv zdravog razuma, protiv sebe i protiv budućnosti svoje djece.  Jedan lobotomirani Hrvatek piše kako će on glasati za svoj HDZ jer on nikako ne može shvatiti da HDZ iz 1990. i današnji HDZ nemaju nikakve veze.

Uhljebi i strani plaćenici dobili su neviđen medijski prostor, angažirani su “stručnjaci”, politički analitičari i komentatori s ciljem da se uhljebima i stranim plaćenicima pruži podrška, da se lobotomirane Hrvateke uvjeri da su uhljebi i plaćenici pravi izbor za budućnost. Objavljeni su podatci o stranom i hrvatskom financiranju platforme Možemo i pripadajućih udruga (Pravu na grad, Zelena akcija, Grupa 22, i zagrebačkom uredu njemačke zaklade Heinrich Böll Stiftung).

Dokazi da se radi o plaćenicima i uhljebima za njih su podvala i laž druge strane. Nisu ni podvala ni laž već, nažalost, istina da Hrvateki financiraju uhljebe, lažove i mrzitelje hrvatske države.  

Zanimljivo je da se odavno zna tko financira političke i ekološke aktiviste (pripadnike neokomunističko-liberalne ideologije) i da se o tome uglavnom šutjelo. Zanimljivo je da se prije prvog kruga izbora o tome šutjelo iako su mainstream mediji, HDZ, SDP, MOST i članovi Bandićeve stranke znali kako se financira platforma Možemo, Zeleni i ostali (članovi lijeve koalicije). Sada kada su javno objavljeni iznosi i tko ih je dobio priča se o prljavoj kampanji, o lažima i podvalama. Ima nekih laži i podvala kojima se želi prikriti istina o financiranju političkih aktivista i kojima se želi naštetiti Domovinskom pokretu. Kada već mainstream mediji šire priču o lažima, podvalama i prljavoj kampanji zašto ti isti mediji ne objave ispravak krivog navoda točku po točku već lupetaju da je objavljeno laž. Gdje je nestalo istraživačko novinarstvo, gdje je nestala novinarska profesionalnost i poštivanje novinarskog etičkog kodeksa?

Jasno je da djeluje “duboka država”, da djeluje peta kolona i da je sve usmjereno zbunjivanju glasača (Hrvateka) s ciljem očuvanja neokomunističke vlasti koja vlada Hrvatskom.

Što nam mainstream mediji poručuju, što nam “stručnjaci”, politički analitičari i komentatori poručuju.? Poručuju nam da je svaki Hrvatek koji pošteno radi glupan jer se do para lakše dolazi ako varaš, ako lažeš i ako mrziš zemlju u kojoj živiš (ako si politički ili “zeleni” aktivist).

Uhljebi i strani plaćenici koji žele vladati Zagrebom i Hrvatskom govore o lažima, podvalama i niskim udarcima ali nisu pokazali dokaze da su objave o njihovu financiranju laž. Činjenica je da su godinama financirani iz inozemstva (strane udruge zelenih i drugi) kao iz državnog i lokalnog proračuna. Priznali su da su uhljebi koji su dobili sredstva (na natječaju) na državnoj i lokalnoj razini.  

Zakon o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referendum zabranjuje financiranje političkih stanaka, nezavisnih zastupnika, nezavisnih vijećnika, neovisnih lista od stranih država, stranih političkih stranaka, stranih pravnih osoba kako bi se spriječio vanjski utjecaj na unutrašnje političke procese.

DORH i Izborno povjerenstvo mudro šute na protuzakonito financiranje političkih stranaka i aktivista iz inozemstva!?  Prijave da se radi o nelegalnom financiranju političke stranke izvana biti će naknadno odbačene i tako DORH i druge državne institucije poštuju zakone RH.  

Tko šljivi zakon kada se radi o neprijateljima hrvatske države i Hrvateka. Zakon će se primjenjivati samo onda kada su u pitanji hrvatski domoljubi, katolici i neovisni stručnjaci koji ne mogu provariti komunističko-četničko-liberalne laži.

Hrvateki nikako da shvate kako oni godinama financiraju one koji ih mrze, proglašavaju ekstremistima, fašistima, ustašama i glupim desničarima. Političke aktiviste financirao je javnim novcem i Milan Bandić po kojem su ti isti aktivisti pljivali.  Politički aktivisti nisu volontirali niti radili besplatno, oni su bili profesionalni prosvjednici koji su bili dobro plaćeni za prosvjede i druge aktivnosti. Prosvjedovali su protiv izgradnje u centru Zagreba, prosvjedovali su protiv Hoda za život, protiv prirodnog zakona, protiv zdravog razuma, protiv braka i obitelji i za to su bili dobro plaćeni. Kao politički i ekološki (zeleni) aktivisti promicali su komunističko-liberalnu ideologiju, optuživali su domoljubne pojedince i udruge, optuživali su hrvatsku policiju zbog postupanja prema migrantima (npr. laži o razdvajanju oca i kćeri). Oni su za abortus, a protiv priziva savjesti pa time pokazuju da nisu za ljudsko pravo zajamčeno Općom deklaracijom o ljudskim pravima. Tako oni shvaćaju demokraciju i ljudska prava!

Izjasniti se 2021. godine za zločinca Tita koji spada u 20 najvećih svjetskih zločinaca u 20-tom stoljeću je strašno. Negirati činjenice o komunističkim zločinima i veličati zločinca Tita je pokazatelj o kakvim se radikalnim neokomunističkim tipovima radi (platforma Možemo, Nova ljevica, Radnička fronta i drugi).

Hrvateki su zaboravni, zaboravili su tko je napravio genocide nad hrvatskim narodom, zaboravili su tko ih je napao 1991., tko im je uništavao djedovinu, tko ih je bombardirao, ubijao, ranjavao. Zaboravili su tko ih je opljačkao, razoružao, tko ih proglašava fašistima, ustašama, nazadnjacima itd. Lobotomirani Hrvateki vjeruju mainstream medijima pa glasaju protiv sebe i budućnosti svoje djece. Nakon izbora, kada shvate što su i koga su izabrali, počinje kuknjava kako su ih prevarili. Hrvateki nikako da nauče lekciju, da ne ponavljaju iste pogrješke!

Zahvaljujući nakaradnom izbornom zakonu kojeg neokomunistička vlast ne želi promijeniti, zahvaljujući bolesnom pravosuđu Hrvatska nikako ne može krenuti naprijed, ne može krenuti u smijeru pravne države, tržišne ekomomije, poštivanja ljudskih prava i stvarne demokracije. Za stvarnu borbu protiv korupcije, nepotizma i cenzuru potrebna nam je izmjena izbornog zakona i reforma pravosuđa. Potrebni su nam novi ljudi koji znaju i hoće provesti strukturne reforme društva, a nisu nam potrebni uhljebi i strani plaćenici koje mainstream mediji promoviraju.  

Treba izići na izbore i glasati po svojoj savjesti, kako kaže drug Superman, ali prije no što se odlučimo svatko sebi treba postaviti pitanja: Za koga? Zašto? Što znam o kandidatu?  Gdje je bio do sada i što je radio?

Glasajte za budućnost, za pravnu državu i demokraciju, a ne za neokomunizam kojeg nam mainstream mediji, politički analitičari i komentatori nameću!

(Foto: internet)

Dr. Marko Jukić

 

 

 

Skip to content