U Splitu prikazana film “DJECA 1941. – 1945.”

  • Written by:

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu prikazan je film “DJECA 1941.-1945.” redatelja i scenarista Romana Leljaka.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je predsjednik Hrvatske udruge Benedikt Radoslav Zaradić koji je istaknuo važnost ove tematike.

Ovo je samo nastavak plodonosnog rada Romana Leljaka koji je dosad napravio nekoliko filmova na ovu, odnosno, sličnu tematiku, a također je dio svojih istraživanja predočio u knjigama koje je objavio. Ono čime se g. Leljak vodi i koristi u svom radu jest isključivo utvrđivanje povijesnih činjenica i iznošenje istine. U filmu su prikazani dokumenti, fotografije i video snimke koje istinski govore o sudbinama djece u razdoblju od 1941. do 1945. g.  Iz svega proizlazi da se o djeci u razdoblju između 1941. i 1945.g. od strane hrvatske vlasti itekako vodila briga na svim mogućim razinama. Nakon što je prikazan film prisutnima se obratio i sam Roman Leljak koji je govorio o mnogim zanimljivim činjenicama do kojih je došao kroz svoj dosadašnji rad te o planovima za budućnost.           

Izokretanje događaja i lažiranje činjenica su metode kojima se služio komunistički režim čiji su rezultati nažalost u dobroj mjeri vidljivi i danas. Ovaj i slični filmovi trebaju doći do što većeg broja gledatelja kako bi se upoznali s pravom i jedinom istinom, stoga preporučujemo svima da se što bolje upoznaju s radom Romana Leljaka jer se jedino na taj način može steći realnija i objektivnija slika svega što se događalo u to vrijeme.

Hrvatska udruga Benedikt

Skip to content