„S margine političkoga spektra“ – Proslava Dana pobjede bez naroda!

Dragi hrvatski puče, dragi branitelji, dragi domoljubi čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, čestitam vam Dan hrvatskih branitelja! Obilježili smo 27-mu godišnjicu VRO „Oluja“ dostojanstveno, s ponosom, suzom u oko, svatko na svoj način. Nažalost, komunistička mladež nam je ukrala proslavu „Oluje“ u Kninu!

 

Komunistička mladež organizirala je svoj igrokaz u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu ali bez naroda. Nikada nije bilo manje puka u kraljevskom gradu Kninu koji je simbol pobjede u Domovinskom ratu. Igrokaz jest bio dostojanstven ali to je bila samo predstava bez stvarnog domoljublja. Održani su govori (Plenković, Jandroković, Milanović) iza kojih ne stoji domoljublje, ne stoji briga za narod i državu. Jedino je general Mladen Markač govorio ono što stvarno misli i osjeća dok su Plenković, Jandroković i Milanović održali prigodne govore koji će ostati mrtvo slovo na papiru jer oni nemaju dostatnu nacionalnu svijest ni domoljublje. Milanović jest održao dobar govor ali znamo i svakodnevno svjedočimo da se radi o riječima iza kojih nema stvarnog domoljublja, nema stvarne brige za državu i narod (slučajna država). Lijepo je objasnio general Josip Lucić zašto ne će doći u Knin: “Reći da je ovo slučajna država, a danas pozivati ljude koji su ovu državu stvarali… Odjednom od slučajne države ovo postane država. Reći da je ovo slučajna država nakon toliko žrtvi, prognanih, umrlih… Današnja država je dosta dobro uređena država za 30 godina svog postojanja. Rezultat je ovo neprihvatljivog rječnika koji se pojavio u političkoj areni”.

“Neću, zbog svojih stavova koji su utemeljeni na mojih 32 godine života. Duboko me pogađaju sve ove situacije jer sam osobno 20 godina činio sve kako bismo ujedinili hrvatski narod u obrani, kako bi se odvojili od teških podjela Drugog svjetskog rata. Danas se konstantno nameću obračuni na temelju nečega što se događalo prije 77 godina.”

Bilo bi dobro da Zoran i Andrej pročitaju zašto je general Lucić ogorčen kao i mnogi drugi branitelji.

U Kninu nije bio ni general Ante Gotovina što nam govori o podjelama koje je polučila komunistička mladež (dezerteri, koji su mogli braniti domovinu ali je nisu htjeli braniti). Da komunistička mladež ne drži do branitelja, do naroda i da se ne radi o domoljublju pokazalo se dva sata poslije kada je uredovala Plenkovićeva policija prema pripadnicima HOS-a.

Neka komunistička mladež (Plenković, Milanović i drugi) pogleda arhivske snimke kako je izgledala proslava „Oluje“ prije 10 godina, neka pogleda koliko je naroda bilo na tvrđavi, neka pogleda kako se narod veseli i kako slavi Dan pobjede.

Poruke drugu Plenkoviću iz Srbije

Povodom obilježavanja 27-me godišnjice „Oluje“ opet smo imali srpske igrokaze, pljuvanja, vrijeđanja, laganja i izljeve mržnje. Srpski dužnosnici su hrvatsku vladu proglasili ustaškom, a druga Plenkovića ustašom. Očekujemo da drug Plenković zahvali, pristojno je zahvaliti!

Iz Srbije su stigli novi iskazi mržnje prema hrvatskom narodu, prema hrvatskoj državi. Aleksandar Vulin (ministar unutarnjih poslova Srbije) u znak pomirbe kaže o Plenkoviću:  “Vladu ustaša vodi glupi ustaša. Ovakvu glupost i laž ne bi izgovorio ni zločinac Gotovina”.

 

https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/aleksandar-vulin-opleo-po-premijeru-andreju-plenkovicu-vladu-ustasa-vodi-glupi-ustasa—736394.html

 

Srpska retorika nije se promijenila već je postala bezobraznija:

Srbijanski ministar vanjskih poslova Nikola Selaković obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Hrvatskoj vidi kao “dan žalosti u Srbiji i Republici Srpskoj zbog najvećeg etničkog čišćenja u Europi poslije Drugog svjetskog rata”.

“Zločinačka operacija ‘Oluja’ bila je kruna paklenog plana, koji je počeo uskraćivanjem kolektivnih prava Srbima u Hrvatskoj, a okončan je uskraćivanjem prava na postojanje čitavom jednom narodu”, ocijenio je i pisanoj izjavi Selaković.

“Oluja je zločin, Bog može oprostiti, Srbi ne mogu ni oprostiti ni zaboraviti”, istaknuo je srbijanski ministar unutarnjih poslova.

Koordinacija srpskih udruga obitelji nestalih, ubijenih, poginulih i prognanih ne dvoji da je “Oluja” bila zločinačka akcija etničkog čišćenja Srba i objavila je podatke da je tijekom i poslije akcije ubijena i nestala 1861 osoba srpske nacionalnosti.

Od toga je 1211 civila, među kojima 548 žena i dvanaesetoro djece, a trajno je protjerano više 220.000 Srba, zapaljeno je više od 20.000 srpskih kuća i objekata, a više od 40.000 stanova u vlasništvu Srba trajno uzurpirano, tvrdi u priopćenju udruga.“

 

Srpskoj mitomaniji nema kraja!

Nema smisla navoditi što su sve Srbi kazali o „Oluji“, o Drugom svjetskom ratu, O Domovinskom ratu. Nema smisla navoditi sve te izljeve mržnje prema hrvatskoj državi i Hrvatima.

Nakon ovih izjava drug Plenković ne će poduzeti ništa kao što nije nikada prije poduzeo kada se radilo o sličnim napadima na hrvatsku državu i narod.

Koalicijski partner druga Plenkovića, saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac opet uveličava žrtve VRO „Oluja“ pa kaže da je samo na području Gračaca ubijeno nekoliko stotina Srba. Milorad Pupovac, Boris Milošević, Anja Šimpraga i Vesna Teršelić su u Deringaju kod Gračaca blatili „Oluju“ i lagali o broju žrtava. U Knin nisu došli koalicijski partneri (SDSS) druga Plenkovića i to je još jedan dokaz da je ta Plenkovićeva politika pomirenja doživjela krah.  Koalicijski partner druga Plenkovića „Oluju“ smatra zločinačkom operacijom pa je jasno da je koalicija s SDSS-om čin izdaje. Blaćenje, vrijeđanje, iznošenje laži od strane koalicijskog partnera plaćaju hrvatski porezni obveznici po nalogu druga Plenkovića. Nakon novih Pupovčevih igrokaza, laži, vrijeđanja drug Plenković šuti!?

> Pupovčev SNV pred obljetnicu Oluje ponovno o ‘historijskom egzodusu Srba koji je ona prouzrokovala’

> Nekoliko udruga u centru Zagreba ponavlja velikosrpsku retoriku i napada ‘Oluju’;: Otkud se financiraju?

> SDSS-ovi Pupovac, Milošević i Šimpraga te Documentina Teršelič u Deringaju kod Gračaca blatili Oluju

Andrejeva politika pomirenja Srbima je dala vlast, dodatni  novac iz proračuna, mogućnost laganja, neograničeni pristup medijima itd. Srbi u Hrvatskoj i dalje provociraju, lažu i ne žele kazati gdje su ubijeni (nestali). Andrej nije dobio dokumentaciju Vukovarske bolnice, nije dobio podatke o nestalima (ubijenima), nije dobio otuđene katastarske knjige, nije dobio blago hrvatske kinoteke, otuđenu imovinu NDH. Rezultat Andrejeve politike pomirenja je NULA! NIŠTA!

 „Glupi ustaša“ Plenković  (kako kaže Vulin) nije shvatio (naučio iz povijesti) da Srbima nije prihvatljiva nikakva hrvatska država i da su svi Hrvati ustaše. Nakon ovih izljeva „ljubavi“ Plenković i njegov ministar vanjskih poslova i europskih integracija će kazati kako je Srbija napravila pozitivan iskorak prema EU. Izdajnička politika druga Andreja omogućila je Srbiji otvaranje poglavlja koja se nisu smjela otvoriti dok se neke stvari ne promjene. Drug Plenković Hrvatekima govori kako  štiti nacionalne interese, a s druge strane svjedoci smo izdaje nacionalnih interesa.   

U Zagrebu se održala tzv. “polusatna antiratna akcija” kojom se, ponavljajući velikosrpsku retoriku, u centru grada napala oslobodilačka akcija „Oluja“ i sama Hrvatska. Akciju su organizirali: Centar za žene žrtve rata – ROSA (Zagreb), Centar za građansku hrabrost (Zagreb), Inicijativa mladih za ljudska prava (Zagreb), Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije – UDIK (Sarajevo), Ženska mreža Hrvatske.

> Mali broj prosvjednika na Trgu razvukao transparente o ‘ratnim zločinima u Oluji’

Što su naveli u priopćenju?

“Akcijom izražavamo solidarnost sa svim žrtvama rata i sa svim žrtvama zločina počinjenih u naše ime. Za vrijeme i nakon operacija Oluja pripadnici Hrvatske vojske i policije te civili počinili su veliki broj zločina nad srpskim stanovništvom RH, a da najveći broj tih zločina nikada nije procesuiran.

Prema procjenama civilnog društva, tijekom i nakon Oluje ubijeno je više od 600 civila i spaljeno više od 22.000 kuća. Hrvatsku je tada napustilo oko 150.000 njezinih građana, čiji je povratak godinama bio sustavno otežavan i onemogućavan”, navodi se u priopćenju. Itd.

Na iznesene laži, optužbe Hrvatske vojske i policije nema reakcije!? Zanimljivo je da su neke od ovih udruga financirane iz državnog proračuna, neke iz fondova EU-a, a neke i iz Grada Zagreba. Zašto građani Hrvatske plaćaju blaćenje Hrvatske vojske i Policije, kao i države Hrvatske?

Tako npr. Centar za žene žrtve rata – ROSA još nema objavljeno izvješće za 2021. godinu na svojim stranicama, ali prema Registru neprofitnih organizacija vidljivo je da se obilno financiraju iz državnog proračuna, ali i da su dobili 138.000 kn iz lokalne samouprave za razliku od 45.000 koje su dobili 2020. Iako još nema detaljnih podataka, iz javno dostupnih izvora moguće je potvrditi da su dobili od Grada Zagreba u 2021. godini: za “Psihosocijalna pomoć i podrška azilanticama – žrtvama nasilja i štetnih tradicijskih praksi” 10.000 kuna, za “Njena budućnost je ravnopravnost!” 20.000 kn, za “Program podrške ženama koje su preživjele rodno/spolno utemeljeno nasilje” 58.000 kuna, za Financijska potpora za za podmirenje troškova edukacija za savjetodavke u savjetovalištima i skloništima za žene žrtve nasilja 20.000 kuna i za Program podrške ženama koje su preživjele rodno utemeljeno nasilje (trgovanje ženama, silovanje u ratu, prostitucija) 25.000 kuna.

Inicijativa mladih za ljudska prava uglavnom se financira iz državnog proračuna.

Neshvatljivo ja da Plenković našim novcem financira blaćenje hrvatskoga naroda. Neshvatljivo je da se novcem  hrvatskih domoljuba i branitelja  financiraju srpski igrokazi na kojima se iznose laži (Drugi svjetski rat, Domovinski rat), prekraja povijest i slavi genocid nad hrvatskim narodom (Srb).

 

„Glupa ustaška vlast“ (kako kaže Vulin) progoni branitelje HOS-a!

U Kninu se dogodio veliki paradoks: „Ustaška vlast“ Andreja Plenkovića (kako kaže Aleksandar Vulin) progoni HOS-ovce, stvarne branitelje Hrvatske jer su koristili svoj pozdrav iz 1991. godine, pozdrav iz Domovinskog rata. I tako dezerteri progone one koji su stvarali i oslobađali Hrvatsku!

Jedini problem u neokomunističkoj (Plenkovićevoj i Milanovićevoj) Hrvatskoj je jedan pozdrav iz 1991. godine: „Za dom spremni“. HOS-ov pozdrav iz Domovinskog rata nema nikakve veze s ustaštvom, s tim pozdravom su HOS-ovci išli u Vukovar kada nitko nije htio poći, s tim pozdravom su HOS-ovci branili Dubrovnik u najtežim danima obrane Dubrovnika. O tome dezerteri ne znaju i ne žele znati ništa!

https://www.index.hr/vijesti/clanak/skejo-i-hosovci-u-kninu-urlali-za-dom-spremni-policija-prijavit-cemo-15-osoba/2385380.aspx

https://www.vecernji.hr/vijesti/hos-ovci-u-kninu-uzvikivali-za-dom-spremni-policija-sve-snimila-1607306

Kao i godinama ranije, skup su održali pred spomenikom poginulim braniteljima, a “vođa svečanosti’” poručio je kako će hrvatsku domovinu pozdraviti tri puta onim istim pozdravom kojim su je pozdravljali u Domovinskom ratu, prenosi Dalmatinski portal.

Potom su krenuli urlati ustaški pozdrav “Za dom spremni”. Okupili su se i neki građani koji su na to pljeskali. Prije toga su se postrojili te položili vijence i svijeće na spomenik.

Nisu urlali! To je njihov pozdrav iz 1991. godine!

Oni koji šire mržnju prema Hrvatima, koji optužuju hrvatski narod, hrvatsku vojsku i policiju dobivaju novac iz proračuna! Bravo Andrej! Nitko ih ne poziva na odgovornost zbog širenja mržnje, zbog laži i blaćenja Hrvatske vojske, Hrvatske policije i hrvatskih branitelja. Zaključak može biti samo jedan: Radi se o izdaji nacionalnih interesa!

Umjesto zajedništva hrvatskoga naroda imamo podjele, razjedinjenost i za to možemo zahvaliti komunističkoj mladeži (Andreju Plenkoviću, Zoranu Milanoviću i onima koji ih podupiru). U neokomunističkoj Hrvatskoj imamo portale i tiskovine koje šire mržnju prema Hrvatima i hrvatskoj državi. Plenkovićeva vlada dopušta govor mržnje prema hrvatskim domoljubima, a nekima daje i novčane potpore. Plenkoviću i Milanoviću jedino je pozdrav jedne braniteljske udruge iz 1991. godine problematičan!? Njima smeta domoljubni pozdrav koji nikoga normalnoga ne vrijeđa, a ne smetaju im portali, tiskovine koji šire mržnju prema Hrvatima i hrvatskoj državi! Do kada će se našim novcem financirati govor mržnje prema Hrvatskoj vojsci, Hrvatskoj policiji i braniteljima?

Proslava Dana pobjede mora biti narodna svečanost, a ne igrokaz komunističke mladeži!

Podrška HOS-ovcima koji su branili Hrvatsku!

Dr. Marko Jukić

 

Skip to content