Humanitarna udruga „Marijini obroci“

“Svakih 30 minuta čak 31 dijete umre od gladi.”

Humanitarna udruga „Marijini obroci“ dio je međunarodnog projekta Mary’s Meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta u školama osigurava svakodnevni topli obrok za djecu.

Začetnik projekta je gospodin Magnus MacFarlane Barrow, Škot koji je svoje humanitarno djelovanje započeo dovozeći za vrijeme rata pomoć u Međugorje i u Zagreb. Projekt je započeo 2002. i danas pruža besplatne školske obroke u stotinu škola i hrani više od 2.000.000 djece dnevno diljem Afrike, Azije, Europe, Južne Amerike i Kariba. Mnoga od te djece nisu mogli ići u školu jer su morala tražiti posao ili naći neki drugi način da se prehrane. Topli obrok za njih znači da mogu ne samo preživjeti, već i učiti, napredovati i zajedno sa svojim obiteljima imati nadu u bolju budućnost.

Gospodin Magnus MacFarlane Barrow

Prosječno sa 132 kn može se nahraniti jedno gladno dijete tijekom cijele školske godine!

Magnus MacFarlane Barrow  je u srijedu, 5. listopada 2013. godine, u dvorani hotela Pax u Splitu predstavio svoju novu knjigu “Baraka koja je nahranila dva milijuna djece” –  knjiga prepuna dobrote koja nas na svakoj stranici potiče da budemo bolji. Marijinim obrocima danas u školama dnevno hrane 2,279,941 djece u 20 najsiromašnijih država svijeta (diljem Afrike, Azije, Južne Amerike i Kariba). Udruga se trudi da barem 93% donacija biti utrošeno na humanitarne aktivnosti. 

Voditelj: glumac Pere Eranović

Iz male barake u Dalmallyu, Magnus je 1992. godine tražio donacije za ratom pogođenu Bosnu i Hercegovinu te Hrvatsku. Ono što je trebala biti jednokratna akcija, pretvorilo se u godine pomaganja najpotrebnijima o čemu možete pročitati u knjizi: Baraka koja je nahranila milijun djece“.

Utemeljitelja „Marijinih obroka“ – Magnusa MacFarlanea  Barrowa magazin Time uvrstio je među 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu.  

 

Marijini obroci Hrvatska (Mary’s Meals Croatia) dio su međunarodnog projekta koji svakodnevno pruža obrok djeci na mjestu obrazovanja u nekim od najsiromašnijih područja na svijetu.). Osnovani su 2009. godine te zahvaljujući dobroti svojih podupiratelja, imaju otvorenih dvadeset i četiri školske kuhinje – 4 u Malaviju, 5 u Beninu, 7 u Liberiji , 1 u Ekvadoru te 7 u Zambiji u kojima se trenutno hrani više od 60.000 djece.

Donacijom od 132 kune „Marijini obroci“ – Hrvatska hrane dijete tijekom cijele školske godine, no također mu omogućuju da dođe u učionicu i stekne obrazovanje koje mu može dugoročno pružiti izlaz iz siromaštva..

Doniraj 132 kuna za prehranu jednog djeteta godišnje!

 

Marijini obroci Hrvatska, Ilica 29, 10.000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 1 550 9250

Račun u Zagrebačkoj banci br:

IBAN: HR7923600001102102666

e-mail: info@marysmeals.hr; www.marysmeals.hr

O radu organizacije snimljen je dokumentarni film „Child31“:

https://www.bitno.net/mulitmedija/video-31-dijete-emotivna-prica-o-radu-humanitarne-organizacije-marijini-obroci/

Marijini obroci trenutno provode kampanju “Pokreni se za obroke” o kojoj možete više pronaći na poveznici.

https://www.marysmeals.hr/pokreni-se-za-obroke

Svatko može sudjelovati u novom izazovu “Pokreni se za obroke”  od 19. rujna do 30. listopada bez obzira na to koliko ste u formi. Prikupljajte donacije uz hodanje, trčanje, plivanje, vožnju biciklom ili planinarenje – svaki metar nas približava našem cilju. 

Gospodin Magnus MacFarlane Barrow i volonteri

Ako želiš volontirati javi se.

Za više informacija o Marijinim obrocima posjetite www.marysmeals.hr ili društvene mreže.

Dr. Marko Jukić

 

Skip to content