Najava programa Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju 2022.

Hrvatska udruga Benedikt iz Splita nastavlja s održavanjem kulturno-društvene manifestacije Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju. U 11 godina djelovanja Hrvatske udruge Benedikt ovo će biti deveta godina kako organiziramo niz programa uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koje obilježavamo 18. studenog.

Svečano otvorenje manifestacije održati će se u ponedjeljak 14. studenog u 17 sati u Kinoteci Zlatna vrata s prigodnim kulturnim programom i pozdravnim govorima.

U utorak 15.11. s početkom u 19 sati u Nadbiskupskom sjemeništu zajedno s Koordinacijom borbenih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije i Muzejom Domovinskog rata u Splitu predstavljamo knjigu “Sjeme zla” autora Mate Rupića uz prigodnu izložbu.

U srijedu 16.11. u prostorijama Udruge veterana 4. gardijske brigade, R. Boškovića 25 Split, s početkom u 18 sati održati će se pjesnička manifestacija Vukovaru-Škabrnji H Memento poetika.

U četvrtak 17. studenog s početkom u 18:30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu održati će se učenička glazbeno-scenska večer Hrvatska je riječ koju naučih od majke.

U petak 18. studenog članovi Hrvatske udruge Benedikt posjetiti će Škabrnju i sudjelovati u komemorativnom programu obilježavanja 31. obljetnice stradavanja.

Po povratku u Split, na početku Vukovarske ulice oko 18 sati upalit ćemo svijeće i pomoliti se za sve stradale u Domovinskom ratu.

Skip to content