Udruga veterana 158. brigade i 6. domobranske pukovnije dodjelila plaketu Hrvatskoj udruzi Benedikt

  • Written by:

Na svečanosti povodom 30. obljetnice ustroja 158. brigade i 6. domobranske pukovnije Hrvatske vojske održanoj 1. prosinca 2022. u Split Udruga veterana tih ratnih postrojbi, na čelu s predsjednikom bojnikom Ivicom Bubićem, između ostalih laureata dodijelila je plaketu Hrvatskoj udruzi Benedikt za promicanje vrijednosti Domovinskog rata i izniman doprinos radu udruge.

Hrvatska udruga Benedikt u svom radu veliki naglasak stavlja na događanjima kojima se promiče povijesna istina i vrijednosti Domovinskog rata. Na inicijativu Hrvatske udruge Benedikt i tadašnjeg predsjednika HUB-a Vide Popovića od 2013. godine pokrenuta je kulturno-društvena manifestacija Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju, s kojom se krenulo u Splitu, a kroz godine su se događanja u sklopu ove manifestacije održavala osim u Splitu i u brojnim drugim gradovima i općinama diljem Dalmacije. Upravo je Hrvatska udruga Benedikt kroz događanja u sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju i brojna druga događanja na temu Domovinskog rata godinama blisko surađivala i surađuje s udrugama branitelja i veterana ratnih postrojbi iz Domovinskog rata s područja grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon dvije COVID godine ove godine je ponovno, pod novim vodstvom HUB-a predvođenim Radoslavom Zaradićem, u studenom u Splitu održana manifestacija Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju.

Hvala Udruzi veterana 158. brigade i 6. domobranske pukovnije Hrvatske vojske što je kroz dodijelu plakete Hrvatskoj udruzi Benedikt prepoznala angažman i zalaganje udruge u promicanju vrijednosti i povijesne istine o Domovinskom ratu.

Skip to content