NOSITELJI GENERACIJA

Tko je velik u toj silnoj priči o velikima i malenima. Nisu li franjevci još tamo u visokom srednjem vijeku, u vremenu nakon tamnog doba Crkve, govorili kako je malenost veličina i jednostavnost mudrost. Tko će proturječiti ljudima koji su sve odbacili, zamrzili novac i bogatstvo i hodali svijetom u ime evanđelja bez ičeg, u nesigurnosti čak i osnovnih potreba.
Gdje je Franjo, tko je danas dovoljno plemenit da bude pokornik, tko je toliko mudar da se uči jednostavnosti, tko još želi postati bogat odbacujući novac i moć?
Recite mi! Tko će nositi buduće generacije kako je svoju nosio Franjo. Tko će biti na čelu otpora, na barikadama protiv nasilja, ratova, mržnje!?
Tko će nositi našu i buduće generacije, gdje su političari, istinski i iskreni kršćani. Gdje su duboki kršćani koji govore javno, pronicljivo i slatko evanđelje? Ono evanđelje koje je osvajalo milijune građana Rimskog carstva i zbog kojeg su baš svi oni bili spremni istog časa umrijeti bez otpora.
Tko će nositi generacije ako se svi predaju, ako svi kažu: To je nemoguće. Ako svi odustanu od velikih snova i još većih nada. Možemo se sutra ne dići iz kreveta, napustiti sve i razum i ovo životarenje i čekati smrt.
Ali, ja vjerujem!
Vjerujem da se među nama skrivaju i Franjo i Dominik i Bosco i Mala Terezija i majka Terezija i Robert Schuman i mnogi protagonisti svoga vremena.
Ako kršćani odustanu od ovog svijeta, tko će nositi generacije u neku bolju budućnost?

by Dominis

Odgovori

Skip to content