U Splitu održan Hod za život

U nedjelju 16. lipnja pod geslom ”Glas rođenih za život nerođenih!”, u Splitu je održan još jedan Hod za život.

Sudionici su se u 18 sati okupili na Trgu Gaje Bulata ispred HNK, a zatim krenuli do Rive gdje se održao program Hoda. Program su vodili splitski glumac Pere Eranović i Iva Jakelić.

Nazočnima se obratila Branka Boljat, članica organizacijskog tima Hoda za život u Splitu i poručila da su se sudionici Hoda okupili jer vole i majku i njeno dijete i jer znaju da pobačaj nikad nije rješenje. Znanost je dokazala da život počinje začećem pa zato ne postoji pravo na prekid  života nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi. Baš naprotiv, postoji pravo na život, a Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost sam po sebi, zaključila je. 

Na Hodu je svjedočila i Mihaela Krajina, majka sedmero djece. Poručila je da se za život vrijedi boriti, jer život je jedino što vrijedi ostaviti iza sebe. Dvoje njene djece je rođeno s Down sindromom. Nije lako imati dvoje takve djece, kazala je, ali i dodala da je ona jednako majka svih svojih sedmero djece, da među njima nema nikakve razlike i da Down ne smije postati smrtna presuda djetetu.

Nakon svjedočanstva Mihaele Krajine, još jednom se nazočnima obratio Pere Eranović, voditelj programa: ”…Hvala još jednom svima što ste dali svoj glas, ali i svoje noge nerođenima. Nadam se da su vam se današnje poruke duboko urezale u srce i da će ovaj Hod donijeti plod za naš grad i našu zemlju”, kazao je te pozvao sve sudionike na novi Hod za život koji se održava u subotu, 22. lipnja u Imotskom.

HUB

Odgovori

Skip to content