Čija je ovo televizija? HRT sramotno najavio obljetnicu Tuđmanove smrti

HRT konačno na dnu – najavio obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika kao da se ruga

{jathumbnail off}Jutrošnji teletekst HRT-a nabraja uzvanike na komemoraciji Nelsonu Mandeli: “Očekuje se da će gotovo 100 svjetskih državnika biti na komemoraciji”. Točka. U svakoj kulturnoj zemlji i na njenoj kulturnoj televiziji tu je trebao stajati dodatak: “među njima i naš predsjednik Ivo Josipović”, ali nema ga. Ovo je Hrvatska. Poslije točke slijedi novi red:

“Dolazi predsjednik SAD-a Barack Obama i tri bivša predsjednika, glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, iranski predsjednik Hasan Rohani i kubanski Raul Castro. Bit će i predsjednik RH Ivo Josipović.” Nema na svijetu zemlje koja bi kubanskog predsjednika, i sve ostale predsjednike, stavila ispred svog vlastitog predsjednika države.

U teletekstu nema ni retka o tome tko i što će biti na današnjoj komemoraciji Franji Tuđmanu, a nema ni toga da je današnji rad Sabora počeo minutom šutnje u slavu pokojnog predsjednika Republike Hrvatske g. Franje Tuđmana. Minutu saborske šutnje svake godine na dan smrti g. Tuđmana tek treba uvesti u bolje običaje u radu hrvatskog Sabora. Ne očekujemo da će sabornici na taj dan složno zapjevati “Lijepu našu”, ali minuta šutnje u počast svemu što je učinjeno i obranjeno pod predsjedništvom g. Tuđmana, e to bi bio red.

HRT je sinoć u “Studiju 4” najavio današnju Tuđmanovu obljetnicu kao da se ruga: u uličnoj anketi zaustavljani su većinom srednjoškolci koji pojma nisu imali o tome što su radili na dan njegove smrti jer su bili u vrtiću. Vrhunac je bila nesuvisla vijest u “Dnevniku 3” o HDZ-ovoj tribini, na kojoj se sin Miroslav ni ovaj put nije mogao suzdržati od toga da krajnje neuvjerljivo hvali rođenog oca.

AUTOR: Ivan Starčević/Večernji list

Odgovori

Skip to content