Američki sotonisti objavili nacrt spomenika đavlu koji žele podići u Oklahomi

Sotonistička skupina iz New Yorka predala je vlastima zahtjev za postavljanje kipa Bafometa, odmah pored spomenika Deset zapovijedi ispred vladine zgrade u Oklahoma Cityju

{jathumbnail off}Američka sotonistička skupina objavila je nacrt spomenika koji žele podići sotoni ispred zgrade vlade savezne države u Oklahoma Cityju i to odmah do spomenika Deset zapovijedi koji sada stoji tamo.

Kako su to sotonisti zamislili, kip bi bio visok oko 2 metra i predstavljalo bi Bafometa, božanstvo s glavom jarca koje štuju sljedbenici sotone i okultisti i koje je tijekom 19. stoljeća postalo raširenim vizualnim simbolom nečastivog. Bafomet je prikazan kako sjedi na prijestolju ispod pentagrama, a pokraj njega stoje dječak i djevojčica. Oni su predali zahtjev za podizanjem spomenika nakon što je Udruga za građanske sloboda (ACLU) zatražila od državnih vlasti da maknu spomenik podignut Dekalogu, podignut 2012., jer “diskriminira pripadnike drugih religija”.

Nakon te tužbe nekoliko vjerskih zajednica podnijelo je zahtjeve za podizanje svojih spomenika na tome mjestu, a sada su im pridružili i sotonisti iz newyorške organizacije Hram sotone.

“Kip će imati i praktičnu vrijednost jer će ljudi svih dobi moći sjesti na krilo sotoni radi nadahnuća i kontemplacije”, prenijele su agencije izjavu glasnogovornika sotonista.

Gradsko povjerenstvo objavilo je kako će odluke o davanju dozvole za spomenik odgoditi dok ne bude riješena tužba ACLU-a.

G. An. | Bitno.net

Odgovori

Skip to content