Izložba slika u Sveučilišnoj knjižnici: Vesna Sokolić i Milan Berbuč

Sveučilište u Splitu i Galerija Brešan Split pozivaju Vas na otvaranje prve ovogodišnje izložbe iz ciklusa „Svatko na svojoj strani”. Izložba se otvara u petak 30.05.2014. u Galeriji Sveučilišne knjižnice, Ruđera Boškovića 31, s početkom u 20 sati.

Publici će se tom prigodom predstaviti radovi dvoje umjetnika iz Zagreba:

Vesne Sokolić i Milana Berbuča.

Izložba ostaje otvorena do četvrtka 13.06.2014.

Veselimo se Vašem dolasku!

Vesna Sokolić rođena je u Zagrebu. Akademiju likovnih umjetnosti završila je u Zagrebu, u klasi profesora Vladimira Becića i Marina Tartaglie. Postdiplomski studij završila je kod profesora Tomislava Krizmana. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Djela joj se nalaze u galerijama i privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu. Studijska putovanja: Francuska, Italija, Nizozemska, Belgija, Engleska, Njemačka, Austrija, Španjolska i SAD-e. Živi i radi u Zagrebu.

Milan Berbuč rođen je 1920. u Ljubljani, gdje provodi veći dio djetinjstva. Studira slikarstvo na Likovnoj akademiji u Zagrebu (1943. – 1947.). Studij nastavlja u specijalki prof. Gabrijela Stupice na Likovnoj akademiji u Ljubljani (1947. – 1949.). Zajedno sa šestoricom mladih slikara u Ljubljani osniva avangardno orijentiranu grupu «Skupina 53», postavši jedan od najistaknutijih predstavnika novoga vala u slovenskom slikarstvu. Studijski boravi u Amsterdamu (1954/55.), gdje priređuje samostalnu izložbu. Od 1956. živi i umjetnički djeluje u Zagrebu izlažući redovito na izložbama HDLU-a i SDU-a, a samostalno nastupa zajedno sa suprugom, slikaricom Vesnom Sokolić. Umro je u Zagrebu 1995. godine.

Hrvatska udruga Benedikt/croative.net

Odgovori

Skip to content