”Moderni konzervativizam i ljudska prava”

Ljetna škola: Zadar Freedom Forum 2013

 31. srpnja – 3. kolovoza 2013.

 Centar za obnovu kulture (COK) poziva Vas da se prijavite na Zadar Freedom Forum 2013!

COK nastavlja projekt Ljetne škole u suradnji s domaćim i inozemnim predavačima. Ovogodišnja Ljetna škola Zadar Freedom Forum na temu „Moderni konzervativizam i ljudska prava” i ove će se godine održati u Zadru.

Posjetite nas na Facebook stranici:
https://www.facebook.com/ZadarFreedomForum2012?fref=ts
https://www.facebook.com/pages/Centar-za-obnovu-kulture/141038409333182?fref=ts

 Forum je namijenjen studentima i mladim profesionalcima koji žele naučiti implementirati osnove aktivnog življenja u demokraciji. Upravo je obrazovanje prioritet na putu prema modernoj, demokratskoj, europskoj državi kakvom želimo biti, a baš na tom planu COK želi dati svoj doprinos.

Cilj foruma jest u prvom redu obrazovati mlađe članove zajednice. Eminentni međunarodni predavači pre­nijet će im znanje ukazu­jući na neke povijesne i političke činjenice, uključit će ih u raspravu, tj. potaknuti na aktivnost i sudjelovanje u životu zajednice te im omogućiti da se izraze i vježbaju umijeće komunikacije. Uz navedene mate­rijalne i funkcionalne ciljeve, treći cilj jest i onaj odgojni, odnosno rad na usvajanju pozitivnih ljudskih osobina.

Predavači ove godine su Stjepo Bartulica, H.E. Tibor Navracsics, Luka Mišetić, Vice John Batarelo, Roger Kiska i Sophia Kuby.
> Opširnije o predavačima

 Izjave dosadašnjih polaznika:

Karlo Resler: Ljetnu školu bih preporučio svakome najviše zbog izvrsnih mladih ljudi koje sam tamo upoznao i svakodnevnih zanimljivih razgovora o društvu i ulozi države. Bilo je iznimno korisno i zanimljivo!“

Karla Rančić: „Najviše su me oduševili vrhunski predavači svjetskoga ugleda koji su nas predano poticali na razmišljanje i diskusiju te širok spektar zanimljivih tema o kojima smo raspravljali. Ova škola je nešto sasvim novo i jako potrebno Hrvatskoj!“

Uvjeti prijave

Polaznici Ljetne škole bit će skupina do 150 polaznika. Pravo prijave imaju državljani Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine između 20 i 35 godina starosti, uz uvjet dobroga poznavanja engleskoga jezika.

Kriteriji za odabir izvrsni su školski/akademski/poslovni uspjeh i interes za politički, javni, akademski angažman. Uz popunjenu on-line prijavnicu potrebno je priložiti i kratki životopis.

Budući da škola nudi program obrazovanja za buduće lidere, polaznici škole trebali bi biti osobe koje žele produbiti svoja znanja i razmijeniti iskustva o društveno-političkim procesima.

Predavanja Ljetne škole održavat će se u prostorijama Sveučilišta u Zadru,glavna dvorana (Ulica Mihovila Pavlinovića bb).

Rok za prijavu: ponedjeljak, 26. srpnja 2013.
Kotizacija – studenti 200 kn, zaposleni 750 kn. Kotizacija ne pokriva troškove prijevoza, hrane niti smještaja.

Način uplate

a) gotovinski – u Grahorovoj 4, radnim danom 9 – 17h ili u Zadru na Ljetnoj školi
b) bezgotovinski – uplatom na žiro račun COK-a: 2340009-1110378138
(potvrdu o uplati možete skeniranu poslati na office@cok.hr)

*COK kao neprofitna udruga izvan sustava PDV-a, ne može izdavati R1 račune

Informacije o mogućem (neobaveznom) povoljnom smještaju u Zadru, a koje COK trenutno dogovara, bit će naknadno navedene.

Kako biste se prijavili za sudjelovanje u Ljetnoj školi nužno je ispuniti prijavnicu na engleskom jeziku, kao i poslati svoj kratki životopis na office@cok.hr .

 Općenito o projektu Ljetne škole

Centar za obnovu kulture (COK) svjestan je da su mlade obrazovane generacije temelj budućega razvoja društva. Uvidjevši da na ovim prostorima postoji posebna potreba za sudjelovanjem mladih generacija u ekonomskom, političkom i kulturnom razvoju, a s ciljem njihova cjelovitoga formiranja, COK je pokrenuo Ljetnu školu „Zadar Freedom Forum“.

Put do uspješne demokracije te obrane ljudskih prava i sloboda na najvišoj razini, dugotrajan je i mukotrpan, a o njemu najbolje svjedoče naši predavači koji redom dolaze iz zapadnih zemalja koje su postigle visoki stupanj političke i ekonomske kulture.

Škola je namijenjena studentima i mladim profesionalcima koji žele naučiti i implementirati osnove aktivnoga življenja u demokraciji. Centar za obnovu kulture želi dati svoj doprinos obrazovanju jer smatra da je ono jedini pravi putokaz prema modernoj, demokratskoj i europskoj državi kakvom Republika Hrvatska želi postati.

Cilj Ljetne škole jest u prvom redu obrazovati i potaknuti na razmišljanje mlađe članove zajednice. Eminentni predavači prenosit će im znanje ukazujući na neke povijesne i političke činjenice, uključujući ih u raspravu, potičući ih na aktivnost i sudjelovanje u životu zajednice te razvijajući njihove komunikacijske i retoričke vještine.

Uz navedene materijalne i funkcionalne ciljeve, naglasak stavljamo i na odgojni cilj, odnosno rad na usvajanju pozitivnih ljudskih osobina (formiranje ispravnih stavova, uvažavanje stavova drugih, razvijanje vlastite osobnosti u odlučivanju te postizanje osjećaja osobne vrijednosti).

 

Odgovori

Skip to content