U punoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom prikazan film “Oni su Hrvatska”

U suradnji Pučkog otvorenog učilišta Imotski i Hrvatske udruge Benedikt, a u sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju i povodom obilježavanja 26. obljetnice stradanja u Vukovaru i Škabrnji, u Pučkom otvorenom učilištu Imotski prikazan je igrani dokumentarni film “Oni su Hrvatska”. Naziv je to filma snimljenog prema priči brigadira Ivice Matešića Jeremije, a govori o pogibelji hrvatskih vojnika u akciji Maslenica, prilikom četničkog kontranapada na Kašić, Paljuv i Novigrad. Film ima i svoju vrlo znakovitu poruku o trenutačnom statusu i problemima hrvatskih branitelja te ukazuje i na čimbenike koji su upravo tim problemima pridonijeli. Poziva i na dostojanstveni odnos prema tim ljudima i njihovim obiteljima jer su za slobodu Hrvatske dali ono najvrijednije, svoje živote.

imotski tjedan 3

Zapravo, cijeli program u dvorani bio je ispunjen silnim emocijama prisutnih, nakon pozdravnih riječi brigadira Ivice Matešića, ali posebno nakon riječi Vesne Matešić iz Udruge Žene iz Domovinskog rata Zadar, koja je biranim riječima zahvalila Imoćanima i njihovim junacima u Domovinskom ratu, koji su također položili svoje živote u obrani Zadra, ali i svakog kutka Lijepe naše.

Nakon prikazivanja filma predstavljeni su i protagonisti filma, uglavnom djeca i obitelji poginulih junaka u obrani Zadra i njegovog šireg okružja. Film će nakon Imotskog biti prikazan u Makarskoj, Metkoviću i Dubrovniku, a također je već prikazivan u brojnim mjestima diljem Hrvatske.

Izvor: radioimotski.hr

Odgovori

Skip to content