Predsjednica Grabar-Kitarović: Praljak i ostali odličja su dobili za obranu od velikosrpske agresije i ja im ta odličja neću oduzimati

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila je novinarima u Bjelovaru na pitanje hoće li generalima koji su pravomoćno osuđeni za ratni zločin oduzeti odličja.

“Ti su ljudi dobili odličja za obranu od velikosrpske agresije i ja im ta odličja neću oduzimati. Praksa se dosad nije primjenjivala, osim u slučaju odluka domaćeg zakonodavstva”, poručila je predsjednica.

Ovu temu potaknuo je SDP-ov Rajko Ostojić.

“Samo su naivni imali velika očekivanja od Haškog suda, globalna politika je tu održala ključnu ulogu… SDP ima svoj stav, poštujemo što se desilo, to je tragičan završetak jednog života. Ne želimo na toj osobnoj tragediji dobivati političke bodove. Ostavljamo to HDZ-u”, komentirao je Ostojić, te istaknuo kako je general Praljak bistar čovjek i vjernik.

Spomenula se tema oduzimanja odličja osuđenim generalima, a s time se Ostojić složio kazavši da to treba napraviti, a svi koji su osuđeni nemaju pravo na odličja.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content