Vremenska prognoza 19.12.2017.

Sljedećih će dana biti relativno stabilno, uglavnom suho i barem djelomice sunčano, ali uz još hladnija jutra nego u ponedjeljak.

U istočnoj Hrvatskoj u utorak ujutro česta magla, osobito u Posavini, a danju će biti barem djelomice sunčano. Jutro hladno uz temperaturu između -6 i -3 °C, a najviša dnevna oko 2 °C.

Još hladnije bit će ujutro u središnjoj Hrvatskoj, uz temperaturu između -8 i -5 °C. Nakon magle i niskih oblaka bit će barem djelomice sunčano uz temperaturu oko 2 °C.

Najhladnije će biti u Gorskom kotaru i Lici, ujutro uz temperaturu i oko -10 °C, a najviša dnevna većinom oko 0 °C. Hladno će biti i u unutrašnjosti Istre, dok će na sjevernom Jadranu najniža temperatura biti između 0 i 4 °C, a najviša dnevna između 6 i 8 °C. Prevladavat će sunčano, u gorju ujutro s maglom i niskim oblacima koji se mogu i dulje zadržati. Uz obalu će puhati umjerena i jaka, podno Velebita i vrlo jaka bura.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano. Puhat će umjerena, ponegdje i jaka bura. Jutro relativno hladno uz temperaturu između 1 i 4 °C, u unutrašnjosti od -4 do -1 °C, a najviša dnevna između 5 i 9 °C.

Podjednako relativno hladno bit će i na jugu Hrvatske, premda također pretežno sunčano. Puhat će uglavnom umjerena bura, uz malo do umjereno valovito more. U unutrašnjosti je ujutro moguć mjestimični mraz.

U srijedu će na kopnu nakon hladnog, mjestimice i maglovitog jutra, biti barem djelomice sunčano. Od četvrtka malo manje hladno te oblačnije, ali će se i dalje zadržati uglavnom suho. Slabih oborina na granici kiše i snijega može biti u subotu, osobito u prvom dijelu dana. Prema kraju tjedna temperatura zraka lagano će rasti.

Na Jadranu sljedećih dana pretežno ili djelomice sunčano i također bez oborina. Puhat će umjerena bura i sjeverni vjetar, još samo u srijedu podno Velebita i jaka. Bit će relativno hladno, osobito ujutro, ali će temperatura zraka ipak postupno rasti. Mala vjerojatnost za prolaznu mjestimičnu kišu postoji u subotu.

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content