U Domu hrvatskih branitelja u Puli doček “srpske” Nove godine uz pjevača koji je slavio velikosrpske agresore i zločince?

Uz pokroviteljstvo grada Pule, Istarske županije i Srpskog narodnog vijeća iz Zagreba, u Domu hrvatskih branitelja u Puli održat će se doček pravoslavne Nove godine na kojemu će nastupiti pjevač Boro Drljača, poznat po slavljenju ratnih zločinaca Radovana Karadžića, “kapetana Dragana” i takozvane “Krajine” u vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Ova najava je izazvala potpunu nevjericu.

Slobodna Dalmacija ističe kako je Boro Drljača ne tako davno pjevao da su svi hrvatski branitelji i građani ustaše, te dodaje:

Boro je poznat po slavljenju Krajine, srpskog nacionalizma, baš onog zla protiv kojeg su se borili hrvatski branitelji, a jedna od njegovih dobro poznatih pjesama je i ona u kojoj se slavi kapetan Dragan.

“Svi smo čuli ovih dana za Dragana kapetana, stigao je iz daleka, sudbina ga baci neka. Borio se kod Obrovca, kod Plitvica i Benkovca. Kod Karina i kod Knina, sve do Zadra i Skradina. U mislima ratne slike, sad zbrinjava ranjenike. Krajina ga slavi naša, branio je od ustaša” – riječi su Borine pjesme, a ima tu i albuma “Krajino, Krajino”, “Ne dam Krajine”, pa “Krajišnik sam ja”…

Druga pjesma, pak, među ostalim, kaže: “Karadžiću sivi ptiću do neba ti hvala, s tobom lepše zore sviću, oj, sokole Karadžiću”. Ne trebamo ovdje opisivati koliko je zla Radovan nanio Bošnjacima, a i Srbima koji su ga slijedili u njegovim bezumnim pohodima. O ljepšim zorama bi svakako trebalo pitati Sarajlije ili Srebreničane.

Novinar Velimir Bujanec na svom Facebook profilu je napisao:

VJEROVALI ILI NE! PULA: DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE U DOMU HRVATSKIH BRANITELJA, UZ BORU DRLJAČU KOJI JE PJEVAO U OKUPIRANOM VUKOVARU!

Uz pokroviteljstvo Grada Pule, Istarske županije i Pupovčeva SNV-a u Domu hrvatskih branitelja u Puli 13. siječnja 2018. Zajednica Srba u Istri organizira doček pravoslavne Nove godine. Nastupaju Boro Drljača i Snežana uz orkestar Ivana Novakovića… Medijski ih prate Glas Istre, Radio Pula i lokalna TV Nova.

Dodajmo ovom da je Boro Drljača poznat po pjesmama tipa “Banja Luko pozdravi Krajinu”, a nastupao je i u Vukovaru nakon okupacije… Kada je svojedobno Nacionalni sindikat policije MUP-a RH htio u pulskom Domu hrvatskih branitelja napraviti projekciju filma o Ovčari – to im nije bilo dopušteno! Opće je poznato da u pulskoj Areni lokalne vlasti već godinama onemogućuju nastup hrvatskom branitelju i našem najpopularnijem glazbeniku – Marku Perkoviću Thompsonu…

KRASNA ZEMLJO ISTRO MILA, DOME RODA HRVATSKOG?!

(Photo: Siguran sam da je primjereniji naziv – “DOM JNA”, a i kombinacija boja je baš ‘prigodna’…)

Foto: snimka zaslona

Izvor: narod.hr/slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Skip to content