OSTVARIO JEDAN OD NAJVEĆIH USPJEHA U KARIJERI, ALI NIŠTA MU NIJE BILO JASNO Mate potpuno izvan sebe: ‘Još uvijek nisam siguran da smo osvojili’

Mate Pavić opet je Grand Slam pobjednik! Drugi put u karijeri, 24-godišnjak iz Splita osvojio je najveće moguće priznanje u tenisu. Ovaj put u konkurenciji muških parova s Austrijancem Oliverom Marachom. Od subote se može zauvijek hvaliti da je prvi hrvatski višestruki osvajač Grand Slama.

Trijumfom 6-4, 6-4 protiv Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha, tandem iz snova potvrdio je da je trenutno nepobjediv. Zaslužili su ekstatično slavlje u sitnim noćnim satima, koje je Mate zalio suzama radosnicama, a Marach ljubljenjem betona Rod Laver Arene. Kad je meč završio, Pavić je partnera nekoliko sekundi gledao u nevjerici.

– On nije ni shvatio da smo pobijedili, a ja sam ostao bez teksta – rekao je na svečanom proglašenju Oliver Marach.

– Još uvijek nisam siguran da smo osvojili! Vidio sam samo 5:4 i rekao sam sebi igraj samo dalje, Onda su oni odservirali jedan poen, pa drugi, treći i onda na 40-0 trener viče -ajde, sad stisnite. Ništa mi nije bilo jasno. Sve se brzo odigralo i ništa mi nije bilo jasno, možda je i tako bolje – kazao je Mate.

Zajedno su ostvarili 21. pobjedu zaredom. Ne računajući predaju iz Beča prošle godine, serija je počela u Stockholmu gdje su bili osvajači.

– Početak godine je čudesan. Još nismo izgubili meč. Moram zahvaliti našem fenomenalnom treneru (John Farrington, nap. a.) koji nam je sve to omogućio – rekao je Pavić.

– Prošle sezone zajedno smo izrasli kao par i nadam se da ćemo nastaviti s pobjedama. Mate, s tobom uživam u svakoj minuti na terenu – zaključio je.

Iza Pavića je već 10 mečeva i 10 pobjeda u 10 melbournških dana, ali nakon podizanja trofeja trebalo je brzo vraćati energiju za finale mješovitih parova protiv Bopanne i Babos. Ako je nakon ovakvog podviga uopće mogao zaspati.

Izvor: Sportske novosti

Odgovori

Skip to content