Sjajna atmosfera u hrvatskoj reprezentaciji: Hoće li umorni Marin Čilić biti spreman za Davis Cup spektakl u Osijeku?

Hrvatska Davis Cup reprezentacija ovog vikenda u Osijeku igra vrlo važan susret protiv Kanade. Radi se o 1. kolu Svjetske skupine, u slučaju poraza, u koji nitko ne vjeruje, Hrvatska bi se ponovno morala grčevito boriti za opstanak u Svjetskoj skupini.

Marin Čilić je nakon sjajne epizode u Australiji te finala prvog Grand Slam turnira ove sezone najavio velike stvari i s reprezentacijom. Da bi se to dogodilo imperativno nam treba pobjeda protiv Kanađana, koji u Osijek na ”noge” Hrvatskoj dolaze bez najboljeg igrača Miloša Raonića.

Čilić bi u Osijeku trebao nastupiti po prvi puta kao treći tenisač svijeta, što je njegov rejting karijere, s kojim je tek djelomično zadovoljan. Naime, Marin je najavio pohod na sam vrh ATP ljestvice.

Hoće li doista Čilić biti spreman za teniski spektakl u Osijeku, s obzirom na činjenicu da je na Australian Openu došao do finala te u finalu odigrao spektakularni meč u pet setova protiv najboljeg tenisača svijeta svih vremena – Rogera Federera? Iako je Marin izgubio pokazao je da se u ovom trenutku može ravnopravno nositi s najboljima.

Kako smo već pisali Marin je u srijedu poslijepodne izašao  na zemlju postavljenu u dvorani Gradski vrt te je odradio dobrih sat i pol vremena treninga s Viktorom Galovićem, a sve pod nadzorom Lovre Zovka i Igora Šarića. U reprezentaciji vlada sjajna atmosfera, potvrdio je to i Čilić, ali je i dodao kako je iscrpljen nakon Australian Opena.

”Sada je najvažnije oporaviti se koliko je god moguće. Iza mene je dalek put, iscrpljujući turnir na kojem je pogotovo finale bilo psihički teško. Ova dva dana moram iskoristiti za prilagodbu, s obzirom da je zemlja malo zahtjevnija podloga i traži dosta uklizavanja, duže poene, malo jaču fizičku spremu. U Australiji su bili dosta vrući uvjeti i vidjet ćemo još u četvrtak kako ću se osjećati i što ću odlučiti za vikend. Nisam još siguran hoću li igrati u petak”, rekao je umorni Marin Čilić, koji bi mogao zaigrati u subotu, u igri parova, ili čak zadnjeg dana trodnevnog dvoboja s Kanadom, u nedjelju.  Za sada je sve otvoreno.

”Iskombinirat ćemo najbolje moguće za sva tri dana, a najbitnije je da dođemo do pobjede. Današnji trening je jako dobro protekao, uživao sam ponovno biti na terenu i nadam se da ću biti spreman. Promijenio sam 10 vremenskih zona i malo sam još pod jet legom, ali pokušat ću se pripremiti, dobro naspavati i odmoriti tijelo, jer su mečevi na Davis cupu dosta zahtjevni”, poručio je Čilić, koji će sasvim sigurno učiniti sve ne bi li ipak zaigrao već prvog dana te se tako odužio brojnim navijačima u Osijeku.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content