Izaslanstvo udruga od Vučića će tražiti podatke o sudbini zatočenih i nestalih

Izaslanstvo Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja stiglo je u Beograd gdje će sutra od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zatražiti podatke o sudbini branitelja i hrvatskih građana nestalih tijekom Domovinskog rata.

Hrvatska trenutačno traga za 1945 nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskog rata. Iz izaslanstva Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih branitelja uoči puta u Beograd poručuju kako na sutrašnji sastanak s Aleksandrom Vučićem dolaze s jasnim zahtjevima. 

Ključna zapreka rješavanju pitanja nestalih jest nedostatak informacija o masovnim i pojedinačnim grobnicama te sekundarnim grobnicama, u koje su premještani posmrtni ostaci. Ljiljana Alvir kaže kako će zatražiti i povratak dokumenata iz vukovarske bolnice.

“Idemo sa zahtjevom da on prema obećanju koje je dao u Zagrebu, a to je da može pomoći u pitanju rješavanja nestalih osoba, da to i učini. Da izvrši utjecaj na institucije u Srbiji koje raspolažu podacima o nestalim osobama i da se Hrvatskoj daju traženi podaci te da se daju podaci koje mi ne možemo točno definirati, ali znamo da se nalaze u arhivima”, rekla je predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir.

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content