Ivan Ugrin: Ne dižite ruke za Istanbelzebulsku

“Pitam se što su i koliko danas dobili oni koji su zanijekali i koji niječu kršćanske vrjednote? Što je to toliko vrijedno, što ima tako neodoljiv sjaj da se pojedini lako deklariraju kršćanima, ali kada treba štititi kršćanske vrijednosti koje su univerzalne… opravdavaju se globalnim trendovima. Ako se tko odriče kršćanskih vrjednota zbog moći, novca ili vlasti, onda je jasno da svjesno pristaje biti pijunom u jednoj od najstarijih igara čija pravila određuju oni kojima nije stalo do Boga, niti do čovjeka.”(!)

Tako je na dan kad je prije deset godina u Hrvatskom saboru izglasan Zakon o suzbijanju diskriminacije, na večernjoj misi u čast blažene Marije Petković, u Blatu na Korčuli govorio kardinal Josip Bozanić.

Pisao sam o tome na svome blogu 18. srpnja 2008. u tekstu pod naslovom “Apage satanas”, koji sam objavio i u knjizi “Nikad nazad”.

Tada je na čelu hrvatske Vlade i HDZ-a bio dr. Ivo Sanader, i upravo su njemu, prije svih, bile upućene Bozanićeve riječi. O tome kakva ga je nedugo potom sudbina snašla do naših dana, ne bih ovdje trošio previše riječi.

Međutim, zbog onih u redovima današnjeg HDZ-a – koji se u aktualnim prijeporima oko Istanbulske konvencije, koja među inim sasvim jasno promiče rodnu ideologiju bez obzira na nekakvu interpretativnu izjavu – “odriču kršćanskih vrjednota zbog moći, novca ili vlasti…”, a nažalost, nije ih mali broj, preporučio bih da još jednom pročitaju navode s početka ovoga teksta.

Ili, ako im je to nekako bilo daleko, evo im i aktualnih misli iz propovijedi dubrovačkog biskupa Mate Uzinića održane neki dan na Stepinčevu grobu u zagrebačkoj katedrali, kad je rekao da ima onih koji su za Stepinca a “istovremeno kalkuliraju kad je u pitanju odlučna osuda zločinačkih totalitarizama i ideologija prošlih sustava, kao i jasan stav prema novim ideologijama koje, htjeli mi to priznati ili ne, snažno kucaju na naša vrata i ponovo, kao i sve druge ideologije koje su im prethodile, nasrću na čovjeka i njegovo dostojanstvo”.

Ili ako hoćete još jasnije, u Otvorenom HRT-a je zadarski nadbiskup i predsjednik HBK Želimir Puljić otvoreno poručio: “Oni koji prihvate krive nauke, sami se isključuju iz Crkve”(!)

I nakon svega ovoga, Branko Bačić, saborski predsjednik kluba zastupnika HDZ-a, licemjerno konstatira kako su “HDZ i Crkva uvijek bili u dobrim odnosima”(!)

Belzebulski je tvrditi, u dubokoj korizmi, da je Istanbulska konvencija u dijelu koji se odnosi na rodnu ideologiju “duboko kršćanska”, i kako je po tom pitanju “HDZ na istoj strani kao Katolička crkva”, kako to čini Andrej Plenković.

Zanima me gdje je Plenki i kod koga učio vjeronauk, kad može ovakve laži podvaljivati. A uza sve to, zanimljiv je i tajming. Nakon što je od Vlade dobio zeleno svjetlo, pohitio je u Bruxelles, i uz potporu “Herodijade” Kolinde, donio im je na pladnju glavu IK.

I na kraju apel zastupnicima koji se deklariraju vjernicima: Ako u vama ima još i malo katoličke savjesti, nemojte u Saboru dizati ruke za Istanbelzebulsku konvenciju.

Izvor: Ivan Ugrin/Misija

Odgovori

Skip to content