Nino Raspudić sudjelovao na prosvjedu protiv IK: Evo kako je pojasnio glavne probleme!

Među brojnim poznatim licima koja su sudjelovala na subotnjem prosvjedu protiv Istanbulske konvencije bio je i Nino Raspudić.

Gotovo nijedan medij nije to spomenuo, osim Tportala koji je s njim i razgovarao.

Novinarka: Gospodine Raspudiću, može kratko za T-portal.

Nino Raspudić: Ajmo!

Novinarka: Zašto ste Vi danas došli podržati ovaj prosvjed?

Nino Raspudić: Došao sam kao građanin podržat ovaj prosvjed protiv nametanja nečega što nema legitimitet u biračkom tijelu. To je osnovna stvar.

Novinarka: Što je po Vama glavni problem u Istanbulskoj konvenciji?

Nino Raspudić: Puno o tome pričam, sad sam dosta pisao. Tri su osnovne razine problema. Prvo je potpuno odvajanje jedne konstrukcije kao što je rod, o čemu mi možemo teorijski govoriti o rodnim ulogama, očekivanja društva i tako dalje, ali odvajanje roda od spola, ovdje imamo prvi puta u jednom međunarodno pravno obvezujućem dokumentu. Drugi problem je taj što se država obvezuje financirati nevladine udruge koji djeluju kao menadžeri ženske patnje, uvijek iste, a koje djeluju para-politički u hrvatskom društvu. Zanimljivo je da za vrijeme Milanovićeve vlade je nisu ratificirali jer su rekli da nema novca, a otkud sad odjednom ima novca za te udruge. Treća stvar je odricanje dijela suvereniteta u ime GREVIA. Tu imamo nešto što je inače problem Europske Unije na mnogim razinama, to je demokratski deficit. Dakle, da imamo institucije koje nitko ne bira i koje nikome ne odgovaraju, a koje odlučuju o našim životima. Znači to su osnovne tri razine, razloga zašto kao građanin tu danas podržavam ovaj prosvjed.

Novinarka: Evo samo za kraj, što se tiče nasilja nad ženama u Hrvatskoj, složit ćete se da je to dosta veliki problem. Mislite li da tu Istanbulska konvencija može pomoći?

Nino Raspudić: Mislim da je to pitanje uvredljivo i potpuno izlišno, dakle nitko ne dovodi u pitanje nasilje nad ženama, mi znamo što je problem i o čemu razgovaramo. Takva pitanja smatram podmetanjima jer to nikome nije sporno.

Novinarka: Hvala lijepa.

Nino Raspudić: Hvala Vama.

Izvor: narod.hr/tportal

2 comments

  1. Zdenka Bilobrk

    Sad ništa ne bih volila dok slušam radio, do li probuditi se jedno jutro bez da više slušam homoseksulno orjentirane osobe, kako kukamviču o ‘nasilju nad ženama’, jer, ukoliko se nastavi sa ovim silnim objedama na njihov račun, od naših krasnih i lijepih sinova i muževa, na kraju će ispasti totalno oštećene osobe, osobe bez identiteta lišene dostojanstva, jer ako će izgubiti uporište koje se oslanjalo na časno poslanje ženskog zaštitnika i branitelja, onda im ne preostaje puno do li pretvoriti se u zombije! Il’ tako to…

    Dakako, sad bi se ovdje jako lijepo namjesto uzoritog lika jednog Zrinskog koji je s onoliko nježnosti pisao svojo dragani “..moje drago serce..” ili Zvonka Bušića koji piše svojoj Julieen..”dragi moj perecu..” trebao uvaliti Andrej Plenković ili onaj vječito nasmiješeni Jandroković kao prototip ‘modernog muškarca’ i predložak u kojega se oni trebaju ugledati..?! ( O, zemljo profundaj se !!)

    Stoga zaključujem kako je krajnji čas da se normalne žene u što većem broju ustanu protiv ovog organiziranog zlosilja nad našim muškarcima! I to prije nego li ih se sve pretvori i, u pe.ere.

  2. Zdenka Bilobrk

    “Menadžerice ženske patnje”?! Ha, super, ovoga se ni ja ne bih dosjetila makar mi je svašta padalo na um, nekidan kad je ono žensko od Škrabala, onako zastrašujuće prevrtalo očima na pojavu nadbiskupa Želimira Puljića. Neznam kako se je on nakon završene emisije obratio, ali, ja sam morala popiti vodu sa cukrom, zamišljajuć kako bih se ja osjećala da su me posjeli da raspravljam sa onako tupom osobom.
    Al’ koja je ono mudulja. Časna riječ, onakvo nešto ni pod koju cijenu ne bih volila srest.

    Nisam nažalost nikad prije imala prigodu slušati pa niti gledati Nadbiskupa Puljića pa možda i griješim ( i od emisije sam odgledala samo kraći dio ), ali, mi se nekako učinilo kako je on malčice izgledao uplašen..Rekoh, neznam ga odprije, no eto, takav mi je dojam ostavio i to baš dok je spomenutu osobu pokušavao urazumit, pa mi je umah sinulo da ona zapravo utjelovljuje Antifašistkinju i nikoga drugoga! A on dobro zna o kojoj sorti je riječ i kad su takvi pjevali ‘ja i kapa sa tri roga borimo se protiv …’! A ako je sve ovako kako ja to vidim, onda se onakve nje, i treba bojat !

Odgovori

Skip to content