VIDEO: GRAĐANSKI RAT U UKRAJINI!?

U Ukrajini vlada kaos. 350.000 demonstranata krenulo bagerima, molotovljevim koktelima i željeznim palicama na kordone policije

 

{jathumbnail off}Demonstranti na čelu sa čelnikom stranke UDARAC Vitalijom Kličkom upali su u sjedište gradonačelnika Kijeva a vođa ukrajinskih nacionalista Oleh Tjahniboh je skupa sa svojim prosvjednicima zauzeo zgradu. Načelnik kijevske policije Valerij Korjak podnio je ostavku zbog sile policajaca koji su tukli demonstrante sa prekoračenjem.

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič ne želi odstupiti sa čela zemlje, a zauzete su sve vladine zgrade. Građani strahuju od većeg krvoprolića a sve podjesća na Narančastu revoluciju.

Predsjendik Januković je pobjegao iz rezidencije, a ministri mu daju ostavke. Premijer Mykola Azarov u cijeloj ovoj igri prolazi “netkanut” jer građanima stalno govori o suradnji sa EU, za razliku od Janukovića koji je odbio suradnju i pristupanje. Azarov je rekao: “Mi apsolutno ne želimo biti bojno polje između EU-a i Rusije, poprište sukoba. Želimo dobre odnose i s EU-om i s Rusijom.”

{youtube}9dI2HYBfgXY{/youtube}

{youtube}x80DI6d2gHM{/youtube}

{youtube}6jJxkRjNDXw{/youtube}

Izvor: udarno.com/croative.net

Odgovori

Skip to content