Predstavljen program Susreta hrvatskih katoličkih obitelji u Splitu i Solinu

U prigodi Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, koji će biti upriličen 15. i 16. rujna u Splitu i Solinu, održan je u utorak, 12. lipnja, radni sastanak u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu.

Na sastanku su sudjelovali splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, generalni vikar mons. Miroslav Vidović, pastoralni vikar mons. Ante Ančić, povjerenik za pastoral obitelji don Tomislav Ćubelić, župnik solinske župe Gospe od Otoka don Ranko Vidović s voditeljima pododbora kako bi razmijenili informacije o tijeku priprema za Susret.

Nakon uvodne molitve i pozdrava Nadbiskupa, generalni vikar mons. Miroslav Vidović je izvijestio prisutne o dosadašnjem radu Glavnog organizacijskog odbora. Predstavio je i detalje tjednog programa uoči Susreta obitelji. Tako će u ponedjeljak (10. rujna) biti okrugli stol o obiteljskoj temi čiju organizaciju preuzima Katolički bogoslovni fakultet u Splitu. U utorak (11. rujna) je predstavljanje zbornika dječjih radova pod naslovom „U zagrljaju moje mame“ u organizaciji Katehetskog ureda. U srijedu (12. rujna) kulturni je program na Sustjepanu. 

U četvrtak (13. rujna) bit će upriličeno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u župama Splita i okolice. U petak navečer (14. rujna) veliki je humanitarni koncert na splitskoj rivi na kojem će nastupati brojni pjevači hrvatske popularne glazbe. O detaljima humanitarne akcije javnost će biti uskoro obavještena. U subotu (15. rujna) prijepodne biti će dječji program na splitskoj Rivi. Istoga dana, uoči samog Susreta obitelji na Gospinu otoku u Solinu u 20 sati održat će se Hod svjetla. 

Također, detaljnije je razrađen program glavnog dana Susreta nedjelja, 16. rujna. Službeni program počinje u 9 sati, a uključivat će vjernike – predstavnike biskupija Splitske metropolije. Prije svete mise biti će mogućnost za ispovijed. U 10 sati je središnje euharistijsko slavlje, nakon kojeg će biti upriličen i koncert duhovne glazbe.

Na sastanku su spomenuti i već pripremljeni liturgijski materijali koji će uskoro biti u tisku. Također, bilo je govora i o suvenirima, tehničkim planovima, volonterima te dosadašnjem tijeku prijava, kako župa domaćina za smještaj, tako i vjernika iz svih (nad)biskupija koji će se odazvati na susret. 

Konačan broj hodočasnika koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva znat će se najkasnije do 10. kolovoza. Svi su svećenici pozvani da se prema svojim mogućnostima zauzmu i doprinesu uspješnom Susretu obitelji koji će pokazati snagu zajedništva hrvatskih obitelji s Crkvom i domovinom.

Izvor: MISIJA / JELENA BURAZIN

Odgovori

Skip to content