TwitterFacebookPinterestGoogle+

Papa: Sport pomaže rasti u međusobnom razumijevanju

  • Written by:

Papa Franjo uputio je na kraju današnje opće audijencije pozdrav izaslanstvu organizacije „Special Olympics”.

Upućujem poseban pozdrav izaslanstvu organizacije „Special Olympics” povodom pedesete obljetnice njezina osnutka. Svijet sporta pruža posebnu priliku ljudima da rastu u međusobnom razumijevanju i prijateljstvu i ja se molim da ovaj olimpijski plamen bude znak radosti i nade u Gospodinu, koji svojoj djeci daje darove jedinstva i mira. Svima koji podupiru ciljeve organizacije „Special Olympics” od srca podjeljujem blagoslove radosti i mira Svemogućeg Boga, rekao je Papa u svom obraćanju.

Početkom ovog mjeseca Dikasterij za laike, obitelj i život objavio je dokument „Dati najbolje od sebe. O kršćanskom pogledu na sport i osobu” s ciljem da istakne ulogu Crkve u svijetu sporta te naglasi kako sport može biti sredstvo susreta, formacije, poslanja i posvećenja. U povodu predstavljanja dokumenta Papa je uputio poruku prefektu Dikasterija za laike, obitelj i život kardinalu Kevinu Farrellu u kojoj je, među ostalim, istaknuo: 

„U kulturi u kojoj dominira individualizam i jaz između mlađih naraštaja i starijih osoba, sport je povlašteni prostor oko kojeg se ljudi susreću bez ikakve razlike u rasi, spolu, religiji ili ideologiji i gdje možemo doživjeti radost zajedničkog natjecanja radi postizanja zajedničkog cilja, sudjelujući u timu gdje se uspjeh ili poraz dijeli i nadilazi; to nam pomaže odbaciti ideju da do cilja možemo doći fokusiranjem isključivo na sebe same”. „U sportu kao i u životu velike rezultate postižemo zajedno, kao tim!”, istaknuo je Papa u poruci.

Izvor: MISIJA / VATIKANSKI RADIO

Komentari