Plan za doček Vatrenih: Pozdravit će ih oko 100 tisuća ljudi, evo kuda će proći!

Vatreni nakon Svjetskog prvenstva u Hrvatsku stižu u ponedjeljak, prespavat će u Moskvi, a od tamo bi trebali krenuti u ponedjeljak oko 11 sati.

Trebali bi sletjeti u Zračnu luku Franjo Tuđman oko 13.30, a zatim otvorenim autobusom ići do Trga bana Josipa Jelačića.

“Upravo zbog činjenice da bi nogometnu reprezentaciju zbog velikog uspjeha i prolaska u finale moglo, prema nekim procjenama, dočekati i do 100 tisuća ljudi, neki su smatrali da bi doček trebalo organizirati na Trgu Francuske Republike, na istom mjestu na kojem je dočekana brončana generacija 1998. godine. Međutim, ta je ideja otklonjena prije svega zbog simbolike, jer je upravo Trg bana Josipa Jelačića centralni hrvatski trg”, pišu Sportske novosti.

Sve će režirati Krešimir Dolenčić. Nagađa se da će autobus u Zagreb ući Ulicom Savezne Republike Njemačke, potom Avenijom Dubrovnik, Avenijom Većeslava Holjevca i Ulicom Hrvatske bratske zajednice do Vukovarske, te Savskom i Ilicom do samog Trga.

Dolazak na Jelačićev trg očekuje se oko 14.30 sati, a vrlo brzo nakon toga, ideja je organizatora, Trg bi trebala preletjeti Krila Oluje, akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Za takvu ideju blagoslov još mora dati Ministarstvo obrane.

Puštat će se navijačke pjesme, program će trajati oko sat vremena, a na bini bi se trebali pojaviti i Zaprešić Boysi.

Odgovori

Skip to content