Preminuo ravnatelj KBC-a Split prof. dr. sc. Ivo Jurić

U nedjelju, 12. kolovoza 2018. oko 18 sati na splitskoj plaži Ovčice umro je ravnatelj KBC-a Split prof. dr. sc. Ivo Jurić. Kako javljaju mediji dr. Jurić umro je od posljedica srčanog udara te mu nije bilo pomoći unatoč odmah započetoj reanimaciji.

Prof. dr. sc. Ivo Jurić (1956.) bio je ravnatelj KBC-a Split od svibnja 2016. godine. Bio je i predstojnik Klinike za dječju kirurgiju do izbora za ravnatelja, a preko 30 godina je radio kao dječji kirurg u splitskoj bolnici. Bio je i pročelnik Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta u Splitu. Dr. Jurić je bio i višegodišnji predsjednik splitske podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva te predsjednik županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore u prošlom mandatu.

Kao ravnatelj KBC-a Split dr. Jurić je uspio osigurati splitskoj bolnici najveći broj novih specijalizanata do sada, doveo je i brojne gotove specijaliste u splitsku bolnicu, energetski je obnovio bolnicu na Firulama te je doveo do finalizacije projektno rješenje objedinjenog hitnog bolničkog prijema. Za napomenuti je kako je na inicijativu dr. Jurića, u dogovoru sa Splitsko-makarskom nadbiskupijom, prije nekoliko mjeseci u bolnici na Firulama svečano otvorena i blagoslovljena nova bolnička kapela.

Obitelji pokojnog dr. Ive Jurića izražavamo sućut, a njemu želimo da počiva u miru Božjem!

Izvor: hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content