Prijem za sudionike Europskog prvenstva u plivanju za osobe s invaliditetom

„U startu vam se nekad čini da imaju određeno ograničenje da se upute u sportske vode, ali njihova volja, snaga i uspjesi koji postižu posramljuju sve nas kojima se ponekad neda niti šetati, a kamo li baviti se sportom.“, kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović u izjavama za medije nakon danas održanog prijema u Gradskoj upravi za Dina Sinovčića, osvajača zlatne medalje na Europskom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom, te za plivače Antu Rađu i Leonarda Renića koji su se natjecali na finalnim utrkama. Prijemu su nazočili njihov treneri i izbornik Slobodan Glavčić, tajnik Plivačkog kluba Cipal Miro Renić te Mijo Bakić i Hrvoje Kujundžić iz Športskog saveza invalida Splita, a uz zamjenicu Hrgović primio ih je i pročelnik Službe za sport Mate Omazić.

„Timski smo odradili jako dobar posao i imamo veliku motivaciju za nastaviti dalje.“, ustvrdio je dvadeset šestogodišnji osvajač zlatne medalje u disciplini 100 metara leđno Dino Sinovčić, a trener i izbornik Slobodan Glavčić je napomenuo da se ne radi o invalidnim osobama, nego o vrhunskim sportašima.

Irski Dublin je od 13. do 19. kolovoza bio domaćin Europskog prvenstva u plivanju za osobe s invaliditetom na kojem je nastupalo 400 plivača iz 37 zemalja. Hrvatsku reprezentaciju predstavljalo je 11 plivača, od čega su trojica splitskih plivača iz plivačkoga kluba “Cipal“ Split, Dino Sinovčić, Leonardo Renić i Ante Rađa. Kvalitetan rad, odricanje i trud doveo ih je do ostvarivanja novih osobnih najboljih rezultata, plasiranja u finalne utrke, a kruna natjecanja je osvajanje prvog mjesta Dina Sinovčića u disciplini 100 metara leđno.

Nakon što je u jutarnjim kvalifikacijama imao najbolje vrijeme, Dino Sinovčić član PK Cipal iz Splita, ostvario je najbolje vrijeme na 100 metara leđno i osvojio zlatnu medalju, pa je nakon punih devet godina, kada je osvojio europsku broncu, stigao i do europskog trona.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content