NINO RASPUDIĆ: Tribina „Hrvatska i BiH u 2014. godini“


Live streaming video by Ustream

 

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt u utorak, 25. veljače 2014., s početkom u 19 sati u velikoj dvorani franjevačkog klerikata na Trsteniku u Splitu, Put iza nove bolnice 10c, održat će se tribina pod nazivom

„Hrvatska i BiH u 2014. godini“

Na tribini će gostovati doc. dr. sc. Nino Raspudić. Tribinom će moderirati dr. Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.

 

Nino Raspudić rodio se u Mostaru 1975. godine. Osnovnu školu završio je u Mostaru, a maturirao je u Trevisu u Italiji. Diplomirao je 1999. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu filozofiju i talijanski jezik i književnost. Magistrirao je 2004. godine s radnjom “Slaba misao i postmodernistička poetika u suvremenoj talijanskoj prozi“, a doktorirao je 2008. godine s radnjom „Prekojadranski (polu)orijentalizam: Dominantni modeli konstruiranja slike Hrvata u talijanskoj književnosti od prosvjetiteljstva do danas“. Profesor je na katedri za talijansku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljuje književnu kritiku i esejistiku i prevodi s talijanskoga jezika književnost i teoriju. Aktivan je u medijima kao intelektualac, piše kolumne, gostuje na televiziji i radiju te kritički komentira aktulna društvena i politička pitanja.

 

Odgovori

Skip to content