Policija objavila slike čovjeka koji je istresao kantu fekalija na A. Tomića

Tko se krije iza šilterice i tamnih naočala: Heroj, a ne zločinac!  Traži ga policija, a traže ga i brojni građani Splita. Ovo je najtraženiji čovjek u Hrvatskoj! Traženiji nego svojevremeno Gotovina!

Sliku je objavila splitska policija: moli građane da pomognu locirati, identificirati, uhititi i transferirati osobu na slici. Opasni zločinac s potjernice se sumnjiči da je, u nedjelju, 23. veljače u 11.45 sati, na glavu stanovitog Ante T. (44), bivšeg pitomca podoficirske škole JNA iz Glavine Donje (zadnja pošta Proložac), izlio kantu fekalija. Dotični Ante T. je među ostalim ostao zapamćen po svojim tekstovima koji su pravi primjer hrvatskog humora, negdje u rangu s “Nad lipom 35”, a jedan od njih, u kom se sprda sa siromašnim hercegovcima koji su u autu bez klime švercali mrtvog djeda preko granice, počinje sa “šta vam to smrdi”. Smrde, poručuje nam Tomić, mrtvi hercegovci. Od nedjelje smrde i neki živi vlaji.

U gradu je osoba sa slike glavna tema razgovora u kafićima uz Rivu: svi žele znati tko se krije iza šilterice i tamnih naočala. Svi ga traže. Jedni mu žele platiti piće, drugi ga žele potapšati po ramenu, žene žele roditi njegovu djecu. Neimenovani heroj Splita, za sad, ne izlazi iz anonimnosti.

No, koliko je ozbiljan zločin zbog kojeg ga traže? Nazvali smo našeg kolumnista i pravnog stručnjaka Zvonimira Hodaka. “Znam ja da bi oni njega najradije osudili na 10 godina, ali ovo je običan prekršaj, nema govora o krivičnom gonjenju, oštećeni može dignuti privatnu tužbu”. Zašto onda tjeralica?

Zanimljivi su ti dvostruki kriteriji kako policije tako i medija kojima pripada i Tomić: da je tko zalio kakvog katoličkog biskupa kantom fekalija, siguran sam da bi to tada bio “performans” ili sloboda umjetničkog izražavanja. Uostalom, nisu li nešto slično izvele ukrajinke iz femena nedavno u Parizu kad su katolici protestirali protiv istospolnih brakova, što je naišlo na simpatije Tomićeve “Slobodne” i “Jutarnjeg”?
Autor: M.H./dnevno.hr

Odgovori

Skip to content