Sportski sud zaprimio Šimunićevu žalbu i kreće u hitan postupak

Josip Šimunić sa svojim odvjetnikom Davorom Prtenjačom predao je na vrijeme, do 9. travnja, žalbu Sportskom arbitražnom sudu u švicarskoj Lozani. Naš reprezentativac koji je zbog povika “Za dom” kažnjen od Fifine disciplinske komisije s deset utakmica zabrane igranja za reprezentaciju, kao i zabranom dolaska na brazilske stadione tijekom svjetske smotre još uvijek se nada da će na ovoj pravnoj instanci dobiti dozvolu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Nakon odbijene žalbe u Fifi Šimunić i Prtenjača podnijeli su tako žalbu i visokom Sportskom sudu koji ima ovlasti uvažiti žalbu i preinačiti presudu ili prolongirati presudu i dozvoliti Šimuniću nastup u Brazilu.

Iz Sportskog suda u Lausannei, pak, potvrdili su da su zaprimili žalbu i da će je hitno razmotriti u sljedećih desetak dana te donijeti odluku.

Uostalom, Šimunićev odvjetnik Davor Prtenjača nedavno je rekao kako očekuje epilog slučaja do Uskrsa.

Uzgred, Josip Šimunić nedavno je obavio sva testiranja na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu kao i svi ostali potencijalni hrvatski reprezentativci, konkurenti za nastup u Brazilu.

Izvor: kk/narod.hr

Odgovori

Skip to content