Hrvatske šume izdale Čehu uplatnicu na 14.000 kuna jer je sedam dana bio izgubljen u šumi na Biokovu

ELITNI TURIZAM – Hrvatske šume su konačno osmislile način kako da stanu na kraj Česima koji se obožavaju izgubiti u hrvatskim šumama i trošiti resurse HGSS-a.

Jan Novotny (32) očito nikada neće zaboraviti proljetni godišnji odmor u Hrvatskoj. Osim mentalnih ožiljaka koje je zadobio kada je sedam dana preživljavao u divljini šume na Biokovu, sada je dobio i financijski podsjetnik na tu avanturu.

Naime, Hrvatske šume su izračunale da je Jan u šumi proveo punih sedam dana i sedam noći te da je u tom periodu boravio sedam dana i sedam noći na zemlji koja je u vlasništvu RH, a to se prema novom cjeniku naplaćuje 20 kuna po danu. Zbog činjenice da nisu mogli utvrditi je li u trenutku kada se izgubio sa sobom imao bicikl obračunali su mu dodatnih 10 kuna za svaki dan i noć.

HGSS je utvrdio da je Jan u šumi preživljavao konzumirajući pržene češere, što je tradicionalno jelo čeških turista izgubljenih u hrvatskim šumama, a to se smatra kulturnim obilježjem češkog naroda. Hrvatske šume su zbog toga Janov nestanak u šumi okarakterizirale kao kulturni događaj, što se prema njihovom cjeniku naplaćuje 1.000,00 kuna za dan i isto toliko za noć.

Kada su sve obračunali, Jan je dobio uplatnicu na nešto preko 14 tisuća kuna, zbog čega će ovogodišnje ljetne praznike provesti u rodnom Brnu.

– Hrvatska Vlada je uložila mnogo novca u naše šume stoga smatramo da je u redu da svi koji ih posjećuju iskažu malo zahvalnosti. Svatko si može priuštiti 20 kuna za posjetu, a češkim turistima savjetujem da ne prže češere kada se izgube u šumi – poručio je Ivan Pavelić, predsjednik Uprave hrvatskih šuma.

HGSS je iskazao zabrinutost za C. M. (43), češkog turista koji je nestao u šumi prije 13 dana a sada se skriva od HGSS-ovih spasitelja u strahu od računa kojeg će mu izdati Hrvatske šume.

Izvor: news-bar.hr

Odgovori

Skip to content