U Splitu obilježen blagdan svetog Benedikta

Na inicijativu Hrvatske udruge Benedikt 11. srpnja 2014. godine u Crkvi svete Obitelji u Splitu održana je sveta misa povodom blagdana svetog Benedikta.

Svetu misu predvodio je fra Josip Marcelić, uz koncelebriranje fra Kristiana Kovačevića, nazočili su joj brojni Splićani među kojima i članovi Hrvatske udruge Benedikt predvođeni predsjednikom dr. Vidom Popovićem, potpredsjednikom Nikolom Milanovićem, tajnikom Petrom Rubićem, članovima Upravnog vijeća Marijom Bandić i Antom Lijićem te predsjednikom Nadzornog odbora Antunom Budimirom.

Fra Josip je u propovijedi govorio o životu i djelu svetog Benedikta, jednog od suzaštitnika Europe, koji je svojim radom ostavio neizbrisiv trag u temeljima kršćanske Europe. Naglasio je kako je na svima nama da u skladu sa svojim mogućnostima nastavimo živjeti i promicati djelo svetog Benedikta i da svakodnevnim primjerom i svojim djelima budemo promicatelji žive vjere.

Po završetku svete mise članovi Hrvatske udruge Benedikt i njihovi prijatelji nastavili su obilježavanje blagdana svetog Benedikta kroz prigodnu večeru i druženje.

HUB

Odgovori

Skip to content