Davor Domazet-Lošo: BiH je hrvatska djedovina (video)

Diglo se dosta prašine nakon održavanja Javne tribine u organizaciji Hrvatskog saveza HKDU-HRast u Čapljini, posebice nakon saznanja da se jednom od gostiju, hrvatskom admiralu Davoru Domazetu-Loši, slalo poruke prijetećeg sadržaja neposredno prije održavanja spomenutog događaja.

Ostalo je nejasno tko je prijetio – Srbi, Bošnjaci ili možda HDZ BiH ili, pak, neka druga politička stranka koja u Hrvatskom savezu HKDU-HRast vidi možebitnu opasnost, odnosno konkurenciju za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini?

“Prijeteće poruke su mi slali zadnjih dana. Rekli su da ne bi bilo dobro da ovdje sjedim, jer bi se tu trebali pojaviti nekakvi ‘čudni’ ljudi! Ali, dođem ovdje, vidim prepunu dvoranu, divne Hrvate i Hrvatice, pa sam postavio sebi logično pitanje – zašto su mi takve poruke stizale? Nije teško odgovoriti, jer njih smeta istina. Boje se istine, jer Hrvatima se sve čini da danas izgube ono što su dobili u ratu” – rekao je admiral Davor Domazet-Lošo u uvodnom izlaganju svog govora u Čapljini.

On je tom prigodom predstavio crtače karata, odnosno predstavio različita viđenja iz velikih središta moći Europe, prvenstveno usmjerivši poglede prisutnih na Hrvatsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu i mjesto u kojem ih vide ti vodeći svjetski crtači.

“Vremena koja živimo identična su onima pred početak Prvog svjetskog rata, a evo ove godine slavimo 100 godina od početka Prvog svjetskog rata” – kazao je Domazet-Lošo.

Dao je niz zanimljivih ocjena i usporedbi tijekom izlaganja u Čapljini, pa je primjerice HTV okarakterizirao kao Televiziju SAO Krajine.

“Imamo i naziv ‘ovi prostori’, a to je današnji sinonim za Jugoslaviju” – smatra admiral Domazet-Lošo.

Uputio je i niz kritika službenom Zagrebu, kako glede njihove politike prema BiH tako i prema Europskoj Uniji.

“Ušli smo u EU, a ponašamo se kao da smo opet ušli u Jugoslaviju. Neposredno po ulasku u EU Ivo Josipović odlazi u posjet Velikoj Britaniji, ali ništa čudno kada znamo da mu je glavni savjetnik Dejan Jović, inače državljanin Velike Britanije” – rekao je on.

Nadalje, glavne krivce za stanje u kojem se Hrvatska nalazi pronašao je u dvijema vodećim strankama.

“To su SDP i HDZ i njihova politika. Posebno pogubna bila je politika Ive Saanadera koji je izručio generale, podijelio HDZ u BiH, rasprodao resurse…”.

Domazet-Lošo Bosnu i Hercegovinu vidi kao Hrvatsku zemlju.

“BiH je hrvatska zemlja, hrvatsko kraljevstvo i Hrvatska ima pravo na BiH bez obzira tko ovdje živio” – poručio je hrvatski admiral, a na što točno misli možete pogledati u prigodnom video prilogu našeg portala iz Čapljine.

Još je rekao da Tuđman nije dijelio Bosnu i Hercegovinu, već da je Hrvatska u četiri navrata spasila ovu zemlju.

Od nazočnih je tražio da mu netko nacrta granice Trećeg entiteta, koji je po njegovom mišljenju nešto nemoguće. Nitko ga nije nacrtao. Možda bi to učinio dr. Dragan Čović, no njega nije bilo na tribini u Čapljini!

Danijel Ivanković/dnevno.ba

Izvor: glasbrotnja.net

 

 

 

 

Odgovori

Skip to content