ĐURO GLOGOŠKI: Likvidirat će me!

MILANOVIĆA TREBA NA DETEKTOR LAŽI ILI DATI OSTAVKU -Josipović nije osudio Rakarovo izjednačavanje branitelja s Ku Klux Klanom

“Predsjednik vlade Zoran Milanović se obratio javnosti lažima i neistinom. S lažima je i došao na vlast, sjetimo se Plana 21″, rekao je Đuro Glogoški te dodao kako očekuje od predsjednika Vlade, obzirom da je on prvi izašao u javnost, sučeljavanje ili da se nađu na detektoru laži. “Ako to ne želi, mislim da treba dati ostavku, obzirom da nakon takvih izjava koje su neistinite, u zapadnim zemljama oni koji obavljaju te dužnosti podnose ostavku, a u istočnim zemljama izvrše i suicid”, rekao je Glogoški.

Istaknuo je kako je nekoliko dana nakon početka prosvjeda branitelja predsjednik Vlade preko jedne od svojih službi kontaktirao jednog stopostotnog vojnog ratnog invalida koji je došao Glogoškom i rekao da premijer želi sastanak, ali neslužbeno. Kako je bio neslužben razgovor, došla su po njega dva vozila te je s njim išla njegova supruga koja mu je njegovateljica.

“Razgovarali smo nešto više od sat vremena, upoznao sam ga zbog čega smo u Savskoj 66, koji su problemi s kojima se susreće braniteljska populacija te kakav je odnos institucija prema Domovinskom ratu. Predsjednik Vlade je neke stvari bilježio na papirić i rekao da za neke stvari ne zna”, rekao je Glogoški te dodao kako je na kraju razgovora zamoljen: “Može li ovaj naš sastanak ostati između nas da ne ide u javnost”. Na to sam rekao da može, vjerujući da će uslijediti koraci ka rješenju problema. Očito da je jedini cilj bio da iskoristi moj odlazak tamo u određenom trenutku kada mu to odgovara i pusti vijest u hrvatsku javnost”.

“Možemo li imati povjerenja u takvog predsjednika Vlade?”, upitao je Glogoški te dodao kako je tim činom predsjednik Vlade izgubio svoj kredibilitet i smatra da u Vladi nemaju što više razgovarati.

Tužit ću Matića za klevetu

Glogoški je rekao kako ga i ministar branitelja Predrag Matić osobno napada i govori o njegovim primanjima zbog čega će u dogovoru s odvjetnikom podići tužbu.

“Iznio je moje osobne podatke. Podnijet ću tužbu zbog klevete jer nije govorio točne iznose. Što možemo očekivati od takvoga tima?”, upitao je i dodao da ne zna kome smeta Đuro Glogoški te da očekuje svoju likvidaciju.

“Tu ponajprije mislim na predsjednika Ivu Josipovića, a znamo tko je savjetnik u njegovom timu”, ustvrdio je Glogoški rekavši kako ovakav odnos prema braniteljima i Domovinskom ratu ne proizvodi jedna osoba – to radi cijeli tim.

Pojasnio je kako je hrvatski narod kroz povijest doživljavao ono što Glogoški proživljava sada – napad na suradnike, napad na njega osobno. Tvrdi da nakon toga slijedi likvidacija.

Deur: savjetnik aktualnog predsjednika križ uspoređuje s rasizmom

Na upit o izjavi Marka Rakara, člana izbornog stožera Ive Josipovića, o usporedbi branitelja s Ku Klux Klanom, Glogoški je ustvrdio kako je to samo još jedan dokaz da se pokušava na bilo koji način ukloniti Savska 66 i oni ljudi koji su tu.

Na isto pitanje je odgovorio i Ante Deur, istaknuvši kako savjetnik aktualnog predsjednika križ uspoređuje s rasizmom.

“Zamislite da predsjednički kandidat nijednom izrečenom rečenicom nije reagirao na takvu izjavu”, rekao je Deur istaknuvši: “Što branitelji i hrvatski narod, kao većinski katolički i kršćanski narod može pomisliti o ljudima koji su svojim životom, s krunicom oko vrata branili i obranili svoju Domovinu. Domovinski rat je svetinja koju predsjednički kandidat Ivo Josipović sa svojim savjetnicima ne razumije niti želi”.

Na upit da su branitelji u službi predizborne kampanje te da će otići nakon drugog kruga, Glogoški je rekao da svi koji to govore imaju jednostavno rješenje – kad se ispune svi zahtjevi branitelja, neće ih više biti u Savskoj.

“Ako ne ispune naše zahtjeve, ostajemo ovdje i nakon predsjedničkih izbora, ako je potrebno dočekat ćemo i parlamentarne izbore i ostati nakon njih”, napomenuo je.

Đuro Glogoški je zahvalo premijeru Zoranu Milanoviću na njegovoj nervozi zbog koje imaju medijski prostor kako bi iznijeli istinu vezano uz njegovu laž od prije dva dana.

Ta laž je izrekao na 23. godišnjicu ranjavanja Đure Glogoškog.

“Tu izjavu je dao čovjek koji nema hrabrosti stati u obranu domovine, ali ima hrabrosti lagati o čovjeku koji je 23 godine u invalidskim kolicima i koji je svoje zdravlje dao za Domovinu”, rekao je Glogoški.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content