Pater Lomardi porekao pisanja talijanskoga tjednika ‘L’Espresso’

Talijanski tjednik L’Espresso danas je objavio neke članke o navodnim borbama u Vatikanu zbog gospodarskih pitanja. Na objavljene se članke u priopćenju osvrnuo pater Federico Lombardi, ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice i Vatikanskoga Radija.

Glede prijepodne objavljenih članaka, želim se ograničiti na tri vrlo jednostavne primjedbe: Davanje tiskovinama povjerljivih dokumenata radi izazivanja polemikâ ili poticanja sporenja nije nešto novo, ali to uvijek treba odlučno osuditi jer je nezakonito. Činjenicu da se o složenim gospodarskim ili pravnim problemima raspravlja te da ima raznih viđenje treba smatrati potpuno normalnom – kazao je pater Lombardi dodajući:

U svjetlu očitovanih mišljenja Papa određuje smjernice koje slijede svi odgovorni. Članak s osobnim napadima valja smatrati sramotnim i smiješnim. Nije istina da Tajništvo za gospodarstvo ne obavlja ustrajno i učinkovito svoj posao, a dokaz je to što Tajništvo predviđa u sljedećim mjesecima objaviti bilance 2014. godine te preventivne proračune 2015. godine za sve ustanove Svete Stolice, uključujući Tajništvo – zaključio je pater Lombardi.

Izvor: Radio Vatikan

Odgovori

Skip to content