Predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec: Uhićen sam!

‘OVO JE REPRESIJA’ – – Strpali su nas u maricu i sad nas voze. Žele spriječiti naš skup, a istodobno se na Trgu održava neprijavljeni skup antifašista – rekao je Keleminec.

– Uhićen sam – javio nam je danas u 12.15 sati Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP) čije je postrojavanje stranačke vojske na Trgu Bana Jelačića u četvrtak zabranio ministar Ranko Ostojić.

Zbog te je zabrane vodstvo stranke odlučilo da će stranačke Hrvatske domoljubne snage biti postrojene danas u 13 sati na grobu Ante Starčevića, gdje će se obilježiti i 119. obljetnica od Starčevićeve smrti. – Bili smo kod Okrugljaka i kupovali vijence i svijeće koje smo kanili odnijeti na Starčevićev grob. Tu je mene i suradnike Vladu Turudića, Vladimira Kinđevskog, Branka Koledića i Marka Kleina uhitila policija. Strpali su nas u maricu i sad nas voze. Žele spriječiti naš skup, a istodobno se na Trgu održava neprijavljeni skup antifašista. Ovo je represija! – kazao je Keleminec prije no što je prekinuo vezu. Stranačku vojsku trebao je postrojiti Vlado Turudić, rekao nam je u četvrtak Keleminec koji je očekivao da će se kod groba Ante Starčevića okupiti stotinjak članova stranke te da će svi doći odjeveni u crno.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

 

Odgovori

Skip to content