Bečki kardinal Schönborn najavio mogućnost povlačenja pape Frane

Bečki nadbiskup, kardinal Christoph Schönborn misli da je moguće povlačenje poglavara rimokatoličke crkve, pape Frane s te funkcije. On je u intervjuu za bečki list Österreich, rekao da je “zamisliva ostavka pape Frane”, dodajući da ga nisu, s tim u vezi, iznenadile izjave Pape.

Schönborn je podsjetio da je papa Frane star 79 godina i da ima samo jedno plućno krilo, te da se ne štedi i daje sve od sebe.

– To što ima takav osećaj i što ga iznosi je tipično za njegov stil. On kaže što misli. Papa Frane je iznio mogućnost povlačenja kao njegov prethodnik papa Benedikt XVI – podsjetio je on.

Prema njegovim riječima, povlačenje Pape je u tom smislu moguće.

Istovremeno je austrijski kardinal rekao da katolici mogu biti sretni što imaju papu Franu i da mogu samo poželjeti da ostane što duže na Petrovoj stolici. Ipak dodaje, treba imati i razumijevanja ako jednog dana kaže da nema više snage.

Papa Frane, prema njegovim riječima, je “ogroman dar”, te ga uspoređuje s papom Ivanom XXIII, koji je prije pola stoljeća unio novitete u Crkvu.

– On je osvježenje, jednostavan, direktan, blizak životu. Nije kompliciran i živi život okrenut siromašnima i napaćenima – ističe kardinal Schönborn.

IZVOR: MISIJA / ÖSTERREICH

Odgovori

Skip to content