Podnijeli smo prijavu protiv Milanovića i medija jer potiču mržnju

Poruka iz Savske: Podnijeli smo prijavu protiv Milanovića, Indexa i Jutarnjeg lista jer potiču mržnju

Hrvatski ratni vojni invalidi i ratni veterani koji prosvjeduju u šatoru u Savskoj održali su konferenciju za medije danas u 12 sati. Tema službeno glasi “Aktualna događanja i najava budućih aktivnosti hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, prosvjednika u Savskoj 66”.

Reagirajući na nedavne izjave ministra branitelja Predraga Matića, branitelj iz Savske Marko Radoš istaknuo je kako Matić samo dolijeva ulje na vatru. “Matić samo zaoštrava situaciju svojim izjavama. Apsurdne se Matićeve priče o prijetnjama, mora to prijaviti policiji.

Također, kuća je dana na korištenje invalidima, prespavali su i drugi. Je li ministar svjestan zdravstvenog stanja invalida? Zar je potrebno da još netko umre?”, istaknuo je Radoš te zahvalio Zagrebu što je ponudio smještaj invalidima. “Zahvaljujem gradu Zagrebu koji nam je ponudio smještaj i građanima koji ga nude”, rekao je Radoš, prenosi N1.

“Podnosit ćemo kaznene prijave protiv onih koji potiču na mržnju prema nama, već smo podnijeli prijave protiv Milanovića i nekih medija”, kazao je Radoš.

“Podnosimo kaznenu prijavu protiv portala Index i Jutanjeg lista jer su poticali na mržnju i nasilje i jer su vrijeđali i pozivali na linč. To je rezutiralo fizičkim napadima, nepoznata osoba polila je benzinom sebe i dio šatora, čime su bili ugroženi svi u šatoru”, rekli su.

Prema dosadašnjim izjavama nakon što je objavljena priča o kući u Zaprešiću, branitelji iz Savske vide ministrov potez kao Vladin odgovor na njihovu najavu velikog prosvjeda u travnju.

Situaciju je dodatno užarila izjava ministra Matića da će u ponedjeljak otići na policiju kako bi prijavio prijetnje smrću koje prima od petka na mobitel i putem e-maila. Prijetnje su počele baš nakon otkrića da Glogoški ne spava u šatoru, nego u državnoj kući za vojne invalide u Zaprešiću, piše N1.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Skip to content