Veliko međugorsko čudo: Gospe, hvala ti!

Dodig je tako otkrio recept za uspjeh, puno rada, odricanja te molitva. Kako drugačije objasniti svjetski raritet da iz tako malog mjesta potječu dva osvajača Grand Slama.

Malo manje od devet mjeseci nakon što je Marin Čilić osvojio US Open u pojedinačnoj konkurenciji, njegov prijatelj i sumještanin iz Međugorja Ivan Dodig osvojio je Grand Slam naslov na Roland Garrosu, u paru s Brazilcem Melom. Dodig je sa svojim partnerom svladao američku braću Mikea i Boba Bryana 6-7(5), 7-6(5), 7-5 i tako postao četvrti Hrvat koji je osvojio neki Grand Slam naslov u parovima.

Prije njega to su učinili Mirjana Lučić-Baroni (Roland Garros/Ž), Dragutin Mitić (Roland Garros/mix) i Nikola Pilić (US Open/M). Ne možemo se ne zapitati, kako je moguće da gradić od 4 tisuće stanovnika ima dva osvajača Grand Slama. Možda Dodig ima odgovor:

– Zahvaljujem Gospi iz Međugorja na talentu koji je podarila meni i Marinu (Čiliću) i pomogla nam u ovim fantastičnim teniskim uspjesima – kazao je Ivan Dodig nakon osvajanja Roland Garrosa.

Molitve i zahvale Gospi sigurno nisu odmogle vjenčanim kumovima Čiliću i Dodigu na putu prema njihovom uspjehu. U Međugorju se nakon finala slavilo, mještani su priredili i veliki vatromet te najavili veliki doček.

– Ovo je sve nekako bilo brzo, jedino u ovom trenutku što želim je doći doma da zagrlim svoju suprugu i sina i svoju obitelj i da odem na misu i pomolim se dragom Bogu, a onda ćemo za drugo sve lako – poručio je Dodig u zagrebačkoj zračnoj luci na putu prema kući.

Dodig je tako otkrio recept za uspjeh, puno rada, odricanja te molitva. Kako drugačije objasniti svjetski raritet da iz tako malog mjesta potječu dva osvajača Grand Slama.

Autor: Igor Knežević/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content