TORCIDA I HOS TRAŽE POČINITELJE

‘Tko nam je uništio mural? I gdje je policija?’ – Kreatori murala, navijači, branitelji ali i domoljubi općenito imaju sve manje strpljenja prema počiniteljima, ali i prema policiji koja ovakva djela ne smatra vrijednim istraživanja. Stoga je važno da policija ovaj zadatak shvati ozbiljno kako HOS-ovci i dečki iz Torcide ne bi “uzimali stvar u svoje ruke”.

Strašna ljutnja dolazi iz redova bivših pripadnika HOS-a, kao i Torcide:

– Netko nam je uništio mural na Korčuli, na kojem je bila oslikana hrvatska zastava s natpisom “osveta će biti osmijeh naše djece”. Tražimo od policije da odmah krene u potragu za počiniteljem, jer da je u pitanju bila perokraka, krivac bi se već našao – ogorčeno kazuju pripadnici HOS-a i Torcide.

Zid na Korčuli koji je zasjao novim sjajem zahvaljujući navijačima koji su izradili ovaj mural, sada je nagrđen i oštećen, baš kao što je bio i spomenik palim pripadnicima HOS-a u Splitu. Kreatori murala, navijači, branitelji ali i domoljubi općenito imaju sve manje strpljenja prema počiniteljima, ali i prema policiji koja ovakva djela ne smatra vrijednim istraživanja. Stoga je važno da policija ovaj zadatak shvati ozbiljno kako HOS-ovci i dečki iz Torcide ne bi “uzimali stvar u svoje ruke”.

10426303_906461182725741_245293375088400332_nMural prije oštećenja/Facebook

Autor: S. Vučković/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content